Restablerta la circulació a l'R15 després del descarrilament d'un tren de mercaderies

En els últims dos anys i mig han descarrilat sis trens en la mateixa línia

Imatge del descarrilament del tren de mercaderies a l'estació dels Guiamets.
Imatge del descarrilament del tren de mercaderies a l'estació dels Guiamets. | delCamp.cat

La circulació ferroviària a l'R15 entre Móra la Nova i Marçà ha quedat restablerta aquest divendres, dia 6 de juliol, a dos quarts de set del matí, després que el passat dimecres el descarrilament tren de mercaderies de l'empresa Comsa a l'estació dels Guiamets al voltant de les deu de la nit causés el tall de la circulació a la línia. En total van descarrilar quatre vagons, un dels quals va bolcar. Ben aviat es va activar la fase de prealerta del pla d'emergències Ferrocat i es va establir un pla de transport alternatiu per carretera per als usuaris dels trens afectats. Per sort, el descarrilament no va causar danys personals i les mercaderies que el comboi transportava no eren perilloses -es tractava de paper-, però el tren va quedar afectat i diversos elements de la infraestructura, com per exemple la catenària, la senyalització, la via i el sistema de canvi d'agulles van sofrir desperfectes importants.

Immediatament després de l'accident, tècnics d'Adif, de Renfe i de la companyia propietària del comboi es van desplaçar fins al lloc de l'accident per iniciar els treballs de retirada del tren i de les mercaderies i per netejar la via, per tal que el servei es restablís el més aviat possible. Així doncs, avui, poc més de 30 hores després, Renfe informa que el tram, per on circulen trens regionals, ha estat restablert i ja ofereix amb total normalitat els serveis habituals.

Sis descarrilaments a la línia en els últims dos anys i mig

La mateixa nit de l'accident, Adif va preveure el restabliment del servei per aquest divendres i va començar a recollir dades per estudiar quines podien haver estat les causes del descarrilament del tren de mercaderies. De moment no es coneixen amb exactitud les causes del descarrilament, però s'haurà de valorar el fet que en els darrers dos anys i mig han descarrilat mitja dotzena de trens de mercaderies en aquesta línia.

Una excavadora recollint el material d'un dels vagons que ha descarrilat als Guiamets.
Una excavadora recollint el material d'un dels vagons que ha descarrilat als Guiamets. | delCamp.cat

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on