Les Terres de l'Ebre inicien la campanya forestal amb elevats valors de sequera

Alguns punts de les comarques de l'Ebre superen els valors mitjans de sequera de tota Catalunya

Els cossos d'emergències viuen amb preocupació l'inici de l'estiu pel perill d'incendis forestals.
Els cossos d'emergències viuen amb preocupació l'inici de l'estiu pel perill d'incendis forestals. | Arxiu

Les Terres de l'Ebre inicien la campanya forestal d'aquest estiu amb els valors de sequera més elevats de Catalunya, que superen els valors de punts del litoral de la Costa Daurada i la Costa Brava. Zones del Baix Ebre i del Montsià, com Aldover o Amposta, registren els valors més alts de sequera del país i la seva vegetació s'està assecant abans de l'habitual. A això se li suma el fet que fa més de 200 dies, és a dir, més de mig any, que no plou al territori per sobre dels 30 mil·lilitres, i que hi ha molta càrrega morta al bosc heretada d'altres sequeres que no ha estat retirada. A banda, com apunta Eduard Martínez, cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, la situació s'ha complicat en les darreres setmanes amb l'arribada de l'estiu, i per consegüent, de la calor.

Els cossos d'emergències també alerten que caldrà estar atents davant episodis de vent, sobretot de mestral, i de caiguda de la humitat. Uns condicionants que ja es van donar l'estiu passat amb les puntes de més incendis forestals a les Terres de l'Ebre. Concretament, el 2017 a les comarques de l'Ebre es van registrar gairebé una centena d'incendis, que van cremar poc més de 200 hectàrees.

Molts d'aquests van ser d'una importància mínima, i les dades responen sobretot a dos episodis d'incendis intencionats a les localitats de Tortosa i l'Ametlla de Mar, i sobretot al gran incendi de la Serra del Cardó, entre Bítem i Tivenys. Aquest últim va iniciar-se el passat 27 de juliol, afectant una zona boscosa de difícil accés, i va ser gràcies al vent que va poder estendre's des d'un barranc per la carena fins a arribar al cim, cremant finalment gairebé 130 hectàrees de vegetació.

Imatge d'arxiu dels Agents Rurals
Imatge d'arxiu dels Agents Rurals | Arxiu

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on