La Móra Morisca, «tres visions d'un sol món» a la recreació històrica de Móra d'Ebre

La festa s'ha celebrat aquest cap de setmana amb un gran èxit d'afluència

La recreació històrica de Móra d'Ebre va acabar amb un èxit d'afluència.
La recreació històrica de Móra d'Ebre va acabar amb un èxit d'afluència. | Cedida

Móra d'Ebre ha celebrat aquest cap de setmana, entre els dies 7 i 8 de juliol, una nova edició de la festa de recreació històrica de la Móra Morisca, que rememora el passat medieval de la població, en un moment en què veïns de tres religions convivien a la vila: cristians, musulmans i jueus. 

L'acte inaugural va ser presidit pel tinent d'alcalde de Mora d'Ébre, Sixte Melchor, i per l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Aquest últim, en representació de la Festa del Mercat a la Plaça de la capital del Montsià, acompanyat d'una representació dels organitzadors de la festa, va ser l'encarregat de fer el pregó inaugural, vestit de primera autoritat municipal de la primeria del segle vint. 

Un cop pronunciat el pregó, el seguici va fer un recorregut pels carrers del nucli antic de Móra d'Ebre, on estaven ubicades les paradetes de productes artesanals i agroalimentaris i els diversos elements d'ambientació medieval. Les autoritats van fer estada al replà del castell i es van dirigir a la plaça de l'Estrella, on el veí Santiago Alfonso va fer entrega d'una fotografia antiga emmarcada a Adam Tomàs. A continuació, el seguici va visitar la Casa pairal Record i l'exposició de fotografia antiga promoguda pels veïns.

També es va celebrar la Mostra de Vins de la Ribera d'Ebre

Aquell mateix dia va començar també la Mostra de Vins de la Ribera d'Ebre, un certamen enològic i gastronòmic que s'organitza a la plaça de l'Estrella coincidint amb la festa morisca. El diumenge 8 de juliol va continuar la festivitat amb la representació de diversos espectacles d'animació al carrer i espectacles de falconeria. Els visitants van poder gaudir també d'una zona de jocs i atraccions infantils i de demostracions d'oficis antics, a més de l'obertura del mercat medieval i de la Mostra. Tot i les altes temperatures, la recreació històrica de la Móra Morisca va gaudir durant tot el cap de setmana d'un públic massiu.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on