Denuncien un home per maltractament animal a Alfara de Carles

La gossa presentava símptomes de deixadesa i no tenia aigua, menjar i estava lligada a un arbre amb una cadena rovellada

L'aspecte de la gossa que va ser trobada a Alfara de Carles
L'aspecte de la gossa que va ser trobada a Alfara de Carles | Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre

El passat divendres, 29 de juny, els Mossos d'Esquadra van trobar una gossa lligada d'un arbre amb una cadena rovellada, que no tenia ni aigua ni menjar i estava plena de ferides i paràsits per tot el cos, a més, tampoc tenia sopluig que li tapes el sol ni evités mullar-se quan plovia. Aquesta gossa va ser trobada a un mas a prop d'Alfara de Carles per una patrulla dels Mossos d'Esquadra, els quals van denunciar el propietari per maltractament animal. Després d'això, l'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre s'han fet càrrec de l'animal, el qual lluita per sobreviure, en un dels casos més greus que s'han trobat mai.

Els fets van succeir vora les cinc de la tarda del passat divendres, segons informacions dels Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera, mentre una patrulla realitzava vigilància per camins rurals, van trobar en una explotació agrícola i ramadera tres gossos en mal estat, un d'ells, era una gosseta que tenia molt mal aspecte i estava lligada a un arbre. L'aspecte que presentava era amb ferides i paràsits i, en aquest sentit, els Mossos van contactar amb el propietari i van obrir diligències penals per maltractament d'animals. A més, també se li va preguntar per si renunciava a l'animal. Davant d'aquesta situació, es van posar en contacte amb l'associació Engrescats, perquè vinguessin a buscar l'animal i intentar salvar-li la vida.

«La gossa semblava que anés a morir»

La presidenta d'Engrescats, Núria España, ha explicat que «ens hem trobat altres casos que estaven en gravetat, però és com si tingués una mateixa gossa el de tots junts», ja que tenia desnutrició, ferides, paràsits i va arribar amb un aspecte que «semblava que anés a morir». Des de l'associació li estan intentant salvar la vida i es creu, a falta de confirmació, que podria tenir leishmaniosi. Així doncs, les primeres de proves sanguínies que li van fer «presentava una anèmia molt severa», però es faran unes analítiques, però fins dimecres no en sabran els resultats. «El primer que vam fer va ser desparasitar-la, perquè tenia caparres per tot arreu, però després la veterinària ens va recomanar rentar-la i la pell se li despenjava de la carn, li queia a tires», explica la presidenta d'Engrescats.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on