Jutjaran l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, acusat de malversació

Els Mossos d'Esquadra van confirmar el cobrament fraudulent de 23.630 euros a l'Ajuntament ampostí i a d'altres organismes

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, a la sortida dels jutjats
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, a la sortida dels jutjats | ACN

L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, haurà de seure a la banqueta dels acusats per respondre d'un suposat delicte de malversació arran del cobrament fraudulent de 23.630 euros en dietes duplicades de diferents organismes públics, principalment de l'Ajuntament i del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), que encara presideix. La titular del jutjat número 2 d'Amposta ha decidit obrir el procediment de judici davant d'un jurat popular després d'una investigació que s'ha allargat gairebé tres anys.

Possible acord amb la Fiscalia

Segons apunta la interlocutòria, la data fixada per a la compareixença de totes les parts a la vista és el pròxim 30 de juliol a dos quarts de deu del matí. No es descarta que, prèviament, l'exalcalde convergent pugui arribar a un acord amb la Fiscalia i l'Ajuntament d'Amposta, l'única administració personada en la causa com a acusació, per evitar la celebració del judici oral.

Segons va acreditar una informe de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, tot i que ja tenia cobertes les dietes i despeses per part del CSC, entre els anys 2011 i 2014 Ferré va cobrar-les també de l'Ajuntament d'Amposta i, en alguns casos, d'altres organismes públics en els quals participava representant el seu partit.

Manel Ferré, durant la seva compareixença a la seu de CDC
Manel Ferré, durant la seva compareixença a la seu de CDC | ACN

 

PXC destapa el cas

El cas va ser destapat pel regidor de Plataforma per Catalunya (PXC), German Ciscar, que va portar a Fiscalia els documents que acreditaven els cobrament múltiples per les mateixes dietes. El jutjat número 2 d'Amposta va assumir les diligències d'investigació amb l'encàrrec de l'informe als Mossos d'Esquadra, que van rastrejar totes les despeses efectuades per l'exalcalde en virtut del seu càrrec municipal i del de president del CSC.

D'acord amb l'informe policial, el consistori li va abonar entre 2011 i 2014 un total 13.828 euros en despeses que ja havien estat sufragades per algun d'aquests organismes, principalment el CSC. Alguns dels conceptes que va fer públics van causar estupefacció ciutadana: entre les dietes que Ferré va cobrar de forma duplicada al CSC i el consistori figurava un àpat en un restaurant de Barcelona a base de «llamàntol», «filet» i «vi de Rioja.»

Els 9.800 euros restants van ser assumits per altres ens públics, com ara l'Institut Català de la Salut, el SEM o la Federació Catalana de Municipis. Pràcticament des del seu nomenament com a president d'aquest consorci, Ferré va disposar d'una targeta de crèdit del CSC amb la qual, segons els Mossos, finançava la benzina i els costos de desplaçament amb el seu vehicle particular. Des de mitjan 2012, a més, l'ens li va posar un cotxe a la seva disposició. Però Ferré continuava passat dietes suposadament duplicades al consistori


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on