Intervenen a Deltebre 80 kg de peix fresc per vendre a fora de la llotja

Tot el producte fresc que es va intervenir va ser donat a un centre benèfic.

El peix fresc interceptar va ser donat a un centre benèfic
El peix fresc interceptar va ser donat a un centre benèfic | Cedida

Una patrulla del Destacament de Protecció de la Naturalesa (Deprona) de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita ha interceptat a Deltebre un vehicle que transportava al maleter 2 caixes amb 80 quilos de peix fresc, amb la intenció de comercialitzar tot el producte fora de la llotja. Aquesta intercepció ha estat conseqüència dels controls i inspeccions que s'estan fent de les activitats pesqueres que es duen a terme a la demarcació de Tarragona.

Així doncs, el Deprona té constància que alguns dels pescadors, desvien part del producte pescat, fora dels canals legals establerts per a la seva venda. En aquest sentit, a principis de la setmana passada, la Guàrdia Civil va establir un operatiu a la sortida del port pesquer de Deltebre, amb l'objectiu d'erradicar aquesta pràctica irregular que s'està portant a terme per alguns dels professionals que hi pesquen.

Intercepten 80 kg de peix fresc

Durant l'operatiu, un veí de la localitat va ser sorprès transportant amb una partida de 80 quilos de peix fresc, els quals eren transportats en dues caixes al maleter del vehicle. Així, entre altres espècies, hi havia llenguado i sèpia, els quals s'havien adquirit irregularment. Quan es va procedir a la inspecció del peix, ni es disposava d'un etiquetatge ni hi havia qualsevol altre document que acredites la seva traçabilitat, documentació que només poden adquirir quan el peix passa per la llotja.

Per aquest motiu, es va aixecar una acta d'infracció, per incomplir l'obligació de complimentar els preceptius documents de control de l'activitat pesquera, que va ser remesa al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. A més, tot el peix fres intervingut, després de passar els controls sanitaris necessaris i comprovar que eren aptes pel consum humà, van ser entregats a un centre benèfic.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on