Les Terres de l'Ebre ja tenen un club social per a persones amb malalties mentals

El conseller El Homrani ha inaugurat el nou centre, situat a Amposta i programat des de feia una dècada

Chakir El Homrani, conseller d'Afers Socials, Treball i Famílies
Chakir El Homrani, conseller d'Afers Socials, Treball i Famílies | ERC

Les Terres de l'Ebre ja no és l'únic territori el país sense un centre social per a persones amb malalties mentals. El conseller d'Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir El Homrani, ha inaugurat el nou centre, ubicat a Amposta, on els usuaris poden compartir tallers, activitats, sortides i totes aquelles propostes que ells mateixos impulsin, amb l'objectiu de «fomentar la seva integració social i comunitària».

«Una assignatura pendent»

Té una capacitat màxima de 30 persones per activitat i ja n'hi ha una vintena d'apuntades. Un dels requisits és que la malaltia mental que pateixen estigui en un període d'estabilització perquè no pateixin cap descompensació. El Homrani ha apuntat que es culmina una aposta ferma i es tanca «una assignatura pendent amb les Terres de l'Ebre» i una «anomalia", que la consellera destituïda i empresonada, Dolors Bassa, va abordar decididament amb l'Ajuntament d'Amposta.

Anna Beltri, coordinadora del Club Social de les Terres de l'Ebre, ha explicat que el Club acollirà persones majors d'edat, amb malalties mentals estabilitzades, que resideixin a Catalunya. El centre impulsa tallers interns i externs dedicats per fomentar la seva integració social i comunitària, per oferir-los un grup de companys amb qui es puguin relacionar, «per aconseguir una integració plena i que no se sentin discriminats».

Empoderament i protagonisme

Per exemple, es crearan tallers de cinefòrum, jocs, relaxació o es faran sortides culturals i trobades amb altres entitats de la ciutat. «Hem de fer-nos visibles i que ens coneguin», ha remarcat Beltri. A més a més, hi hauran activitats «autogestionades«, escollides per ells mateixos. «Perquè volem que tinguin veu, s'empoderin i siguin protagonistes d'aquesta inclusió social i decideixin sobre la seva vida», ha destacat la coordinadora. 

Deu anys de retard

El conseller El Homrani ha apuntat que el club era una assignatura pendent amb les Terres de l'Ebre on poder donar resposta a persones en situacions de salut mental que feia molt temps que s'havia d'abordar com va fer la consellera Bassa. L'alcalde Adam Tomàs ha recordat que el club estava programat des de 2008 i que amb la seva inauguració «es tanca un cercle». «No pot ser que la generalitat aporti 60.000 euros per tirar endavant el servei, que hi hagi una entitat del tercer sector disposada a fer-ho i que l'ajuntament, per no posar 10.000 euros pel lloguer, eviti que el territori disposi del centre», ha apuntat Tomàs. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on