Un incendi al costat de l'A-7 a Tarragona obliga a tallar un carril

Tres dotacions dels Bombers treballen per apagar les flames
Imatge d'arxiu d'una dotació dels Bombers de la Generalitat.
Imatge d'arxiu d'una dotació dels Bombers de la Generalitat. | delCamp.cat

Un incendi forestal ha obligat a tallar un carril de circulació de l'autovia A-7 al seu pas per la ciutat de Tarragona. Segons informen els Bombers de la Generalitat, l'avís s'ha rebut cinc minuts abans de les dotze del migdia d'aquest dijous, 5 de juliol. L'incendi afecta una zona de matolls a prop de la via, al punt quilomètric 1.163 de l'autovia A-7. 

 

A causa de l'incendi, un dels carrils de circulació de l'A-7 en sentit Amposta s'ha hagut de tallar al trànsit, motiu pel qual el Servei Català de Trànsit demana una conducció amb precaució. Com a conseqüència del tall de la via, s'acumula aproximadament un quilòmetre de retencions. 

 

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que a hores estan duent a terme les tasques d'extinció de les flames. L'incendi ja està estabilitzat, i només ha afectat vegetació. Les flames no han afectat cap habitatge ni hi ha hagut danys personals, ni per ferides ni per inhalació de fum. 

Comença la campanya forestal 2018 al Camp de Tarragona

Aquesta setmana, el Camp de Tarragona ha començat la campanya forestal 2018, pendent de la zona litoral, més seca que l'interior, i també dels episodis de vent i ones del sud calentes que determinaran el risc en un estiu que es preveu més humit que els anteriors. Si no entren aquests vents, la campanya es preveu «favorable». Enguany, gràcies a una primavera humida, no es preveu una campanya marcada per la sequera. Si no plou, però, la situació podria agreujar-se de cara a la tardor, quan augmenta la probabilitat de vents forts.

 

L'any passat, a les comarques de Tarragona es van produir un total de 66 incendis: 21 per causa desconeguda, 19 intencions, 13 per negligències —com ara cremes agrícoles, o fumadors—, 8 per llamps i 5 per accidents. Bombers i Agents Rurals criden a no abaixar la guàrdia i que tots els ciutadans siguin conscients que cal prendre mesures per evitar focs.Comentaris

envia el comentari