La policia enxampa una estafadora dels Pallaresos després de deixar-se entrevistar a Telecinco

Persones de tot l'Estat, en veure l'entrevista a la televisió, van denunciar-la i ha pogut ser detinguda per la Policia Nacional de Tarragona

Imatge de l'entrevista a Lorena S. a Telecinco
Imatge de l'entrevista a Lorena S. a Telecinco | Cedida

La policia espanyola ha detingut als Pallaresos una dona després de ser reconeguda per nombroses víctimes com la persona que els va estafar, després d'aparèixer en un programa de televisió. La dona, Lorena S., va anar al programa Viva la Vida de Telecinco per denunciar que els seus veïns l'espiaven i va fer que molta gent, d'arreu de l'Estat, la reconeguessin i presentessin denúncies a la policia per estafa. La dona havia practicat diferents estafes, de gairebé totes les modalitats possibles, a persones conegudes o que coneixia per internet. Les ganes de sortir a la televisió ha fet caure una prolífica estafadora dels Pallaresos.

Per dur a terme els fraus feia servir diferents mètodes i anuncis a la xarxa, obtenint un benefici superior a 57.000 euros a través dels dotze delictes d'estafa i tres d'usurpació d'estat civil que se li imputen. Anunciava el seu pis —que ja no és propietat seva, ara és d'un banc— per internet amb un lloguer molt barat i quan la gent arribava, a l'avinguda de Catalunya d'aquest municipi del Tarragonès, no podien accedir a la casa però els estafats ja havien pagat una quantitat.

Lorena S. va ser detinguda per la Policia Nacional.
Lorena S. va ser detinguda per la Policia Nacional. | cedida

 

Una família de Reus es va quedar al carrer després de deixar el seu pis a la capital del Baix Camp per anar a viure als Pallaresos, però en arribar es van veure la seva futura casa, ocupada. Alguns cops fins i tot enviava la gent a casa dels veïns, que, sorpresos, no sabien què volia la gent que deia que havia llogat casa seva.

Enxampada per sortir per la tele

La investigació s'inicia quan el passat mes de març s'emet a Telecinco un programa de cap de setmana en el qual s'entrevistava a una senyora, resident a la localitat dels Pallaresos, denunciant els seus problemes de convivència amb els veïns.

Aquesta emissió va permetre a diferents persones de tot el territori estatal posar cara a la persona que els havia estat estafant durant els últims mesos. A partir d'aquest moment, nombroses víctimes van presentar les corresponents denúncies en comissaries de la policia, fins a un total de quinze, segons ha pogut saber delCamp.cat.

Estafava tothom i de totes maneres

L'operació policial ha permès conèixer els variats arguments per dur a terme els fraus d'aquesta dona, Lorena S. Normalment posava en diferents pàgines d'internet anuncis de lloguer d'un habitatge situat a Els Pallaresos, habitatge que era en què residia amb la seva família. Els interessats contactaven amb ella directament, ja que la majoria eren residents a Tarragona, i els sol·licitava entre 1.500 a 2.000 euros com a paga i senyal per la reserva o el pagament per avançat dels primers mesos de lloguer.

Encara que acostumava a demanar els diners en efectiu, també admetia el pagament mitjançant transferència bancària a un compte a nom d'un fill menor d'edat. L'habitatge que deia llogar era el seu domicili habitual, si bé no era de la seva propietat, ja que per ordre judicial havia estat adjudicada fa anys a una entitat bancària.

Imatge de Lorena S. en l'entrevista a Telecinco
Imatge de Lorena S. en l'entrevista a Telecinco | cecida

 

Posteriorment, i segons ha pogut delCamp.cat, posava tota mena d'excuses per no complir amb l'acordat, fins i tot amenaçava les seves víctimes amb denunciar-les a la policia si seguien molestant. Paral·lelament amb les dades de la documentació personal que les seves víctimes li remetien, sol·licitava préstecs a través de pàgines web de «crèdit fàcil» al seu nom.

També s'aprofitava de les víctimes per altres estafes

En altres ocasions es guanyava l'amistat d'alguna dona a la qual li sol·licitava que li cedís la seva documentació per a realitzar una portabilitat entre operadores de telefonia. En realitat donava d'alta línies telefòniques a nom d'aquestes persones i amb comptes bancaris fictícies, de manera que transcorregut algun temps els arribaven reclamacions de deutes per impagament.

La detinguda ara per la policia espanyola era contactar a través de coneguts amb terceres persones amb notable poder adquisitiu. Sol·licitava préstecs de diners amb l'excusa que tenia problemes en la seva parella i que es veia en una situació de necessitat, de manera que les víctimes accedien davant la situació precària en què manifestava trobar-se i perquè el contacte s'havia produït a través d'un conegut comú.

També «venia» una moto històrica

Finalment, un altre dels mètodes utilitzats consistia a inserir anuncis en diferents pàgines d'Internet, oferint la venda de vehicles històrics, en concret una motocicleta scooter d'una coneguda marca, la qual realment existia però era propietat del marit. Quan la víctima ingressava la paga i senyal per a la reserva, ja no aconseguia tornar a contactar amb l'ara detinguda.

Més de 57.000 euros estafats per la dona dels Pallaresos

Fins al moment el nombre de denúncies rebudes en tot el territori estatal puja a quinze, amb el que hauria obtingut un benefici superior a 57.000 euros, segons la policia. La detinguda, a qui se li imputen dotze presumptes delictes d'estafa i tres d'usurpació d'estat civil, va ser posada a disposició de l'autoritat judicial corresponent. L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona. No es descarta que hi hagi més persones estafades per aquesta dona.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
Un de Pallaressos
Amb lo llesta que havía estat amb lo que havía fet, i lo t___a que és sortint a la tele.

envia el comentari