L'URV Summer Lab ofereix tallers científics a 140 estudiants d'ESO

El primer torn ha arrancat aquest dilluns amb cinc tallers en paral·lel que es faran al campus Sescelades
Alguns dels estudiants participants en el primer torn de l'URV Summer Lab.
Alguns dels estudiants participants en el primer torn de l'URV Summer Lab. | Cedida

Una vuitantena de joves estudiants d'entre primer i tercer d'ESO han iniciat aquest dilluns els tallers científics que l'Universitat Rovira i Virgili ofereix al campus Sescelades en el marc del nou programa científic URV Summer Lab. Es tracta d'una activitat d'estiu que permet als alumnes tenir un primer contacte amb el món universitari al mateix temps que s'endinsen en l'aprenentatge de coneixements científics, i tot amb un caràcter lúdic que fa més fàcil l'aprenentatge i afavoreix el desenvolupament de capacitats personals, i sobretot, vocacionals. Cada dia es treballa un àmbit diferent, en total, doncs, cinc per setmana, per tal de tenir un coneixement més ampli i global de l'ensenyament científic.

El taller es durà a terme fins el divendres 27 de juliol, dividit en quatre setmanes amb un horari de quatre hores i mitja, de nou del matí a dos quarts de dues del migdia. Els alumnes es poden inscriure per setmanes. Al primer torn hi participen 80 joves que estan dividits en cinc grups que cada dia participaran d'un dels cinc tallers que hi ha preparats en paral·lel. 

 

A banda d'això, l'URV està d'enhorabona, ja que una empresa derivada de la universitat, Creasens Health, ha estat premiada aconseguint el tercer lloc en el certamen Innolabs de París, en què competia amb 24 empreses més de nou països diferents. I no només això, l'empresa també ha rebut el premi Empresa Tarragona com a empresa creada fa menys de tres anys. Creasens Health té l'objectiu de millorar el benestar de les persones mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang de manera descentralitzada, és a dir, a través d'un dispositiu que evita la necessitat de fer arribar mostres de sang dels pacients al laboratori. Comentaris

envia el comentari