Inaugurat el pont del Francolí de Santa Tecla a Tarragona

La passera servirà per poder travessar el riu a peu i connectar Ponent amb el centre
El pont Francolí inaugurat avui
El pont Francolí inaugurat avui | delCamp.cat

El riu Francolí que travessa Tarragona està deixant de ser, a poc a poc, una cicatriu per convertir-se en un pas d'unió entre barris. Un exemple més d'això és el pont Francolí que permet travessar el riu a peu, just per sota del pont de Santa Tecla. Aquesta passera ha estat inaugurada avui per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid. 

El Consell Comarcal, a càrrec del pont 

És el Consell Comarcal del Tarragonès qui s'ha fet càrrec d'aquest projecte, amb una inversió de 8.000 euros. La passera és de fusta i permet la connexió dels dos marges del riu Francolí. Permetrà doncs, millorar la connectivitat de la xarxa de camins de la comarca i incrementar la seguretat dels camins de gran recorregut. A més servirà com a eix vertebrador entre els camins que van del centre de la ciutat cap a Ponent. 

 

D'aquesta forma es podrà seguir el camí a peu o en bicicleta sense problemes. Fins ara no hi havia connexió entre els dos marges i era necessari passar pels ponts viaris, la qual cosa dificultava l'accés per vianants o bicicletes. 

El pont francolí, una reivindicació històrica

És un dels projectes més reivindicats històricament pels veïns de Tarragona, ja que la ciutat estava fins ara dividida per aquest riu Francolí i connectada únicament amb grans ponts pensats més pels vehicles. El projecte s’emmarca dins del pla del  Consell Comarcal del Tarragonès: 'Millora de la connectivitat de la xarxa de camins de la comarca'. 

 

Aquesta iniciativa té per objectiu instal·lar diversos passos als rius Francolí i Gaià per tal de facilitar la circulació de persones. El projecte compta amb l'ajuda de la Diputació de Tarragona. La passera està feta de fusta, incorpora baranes de seguretat i fa un metre d'amplada. Està pensada perquè hi puguin passar unes quatre persones alhora. 

 Comentaris

envia el comentari