La Generalitat adequa el complex de la Laboral per atendre uns 30 joves migrants

El recurs ja ha entrat en funcionament amb l'arribada de dotze joves
Imatge del Complex Educatiu de Tarragona
Imatge del Complex Educatiu de Tarragona | delcamp.cat

Els Departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i Ensenyament van reunir-se divendres —6 de juliol— al matí amb l'Ajuntament de Tarragona per donar resposta al fenomen migratori i de crisi humanitària que afronta el país. Les administracions han decidit adequar el Complex Educatiu de Tarragona, l'antiga Laboral, per acollir-hi fins a 30 persones. Alhora, servirà per continuar garantint els drets dels infants i joves que arriben a Catalunya.

Ja hi han arribat dotze joves

L'Instituto de Trabajo Social y Servicios Sociales (Intress) —una organització sense ànim de lucre— gestionarà el recurs, que es va posar en marxa divendres al vespre amb l'arribada de 12 joves. Allà, van ser atesos per un equip educatiu. Ensenyament s'ha encarregat d'adequar les instal·lacions per poder rebre aquests joves i, segons s'ha explicat, l'objectiu és facilitar que se sentin integrats el màxim possible després de les dificultats que han viscut en el seu procés migratori.

 

És per això que es treballarà perquè aquest col·lectiu s'integri en les activitats que actualment es fan al Complex, com els campus esportius i els casals d'estiu. Es fomentarà, així, la relació amb la resta d'alumnes i responsables que participen en aquestes activitats d'estiu.

La previsió d'Ensenyament és que aquesta trentena de nois i noies romanguin al Complex Educatiu de Tarragona durant els mesos de juliol i agost, com a resposta temporal a aquesta emergència social. 

 

Creix el nombre de joves migrants a Catalunya

Durant el 2017 van arribar a Catalunya 1.489 joves migrats sense referents familiars. Una xifra que duplica la de 2016 i triplica la de 2015. Segons les dades del primer semestre de 2018, amb 1.011 arribades, es preveu que enguany es pugui duplicar el nombre d’arribades de l’any passat.

 

Entre l'estiu de 2017 fins al juny de 2018 es van crear més de 800 noves places per atendre aquest increment. El 2016 ja se n'havien creat una vuitantena. El conseller Chakir El Homrani va anunciar la setmana passada la posada en marxa de 418 places gràcies a l'aprovació de 10,5 milions d'euros addicionals, un augment pressupostari que permetrà disposar de gairebé 1.300 places per atendre aquesta emergència social.Comentaris

envia el comentari