Una tarragonina rep una beca de 'la Caixa' per cursar un doctorat de química

INPhINIT és un programa de beques que incorpora en els millors centres de recerca a joves investigadors internacionals
Imatge de l'acte celebrat a CaixaForum
Imatge de l'acte celebrat a CaixaForum | CEDIDA

La directora general adjunta de la Fundació Bancària ‘la Caixa’, Elisa Durán, juntament amb la secretària d’Estat d’Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació, Ángeles Heras, han lliurat al recinte de CaixaForum Barcelona els diplomes de la beca del programa de doctorat INPhINIT i del programa de doctorat en universitats i centres de recerca a Espanya. 

Elisa Durán, ha explicat que les beques s’inscriuen dins del marc de la formació d’excel·lència i són una de les grans apostes que realitza la Fundació Bancària ‘la Caixa’ a llarg termini.

 

El programa INPhINIT

INPhINIT és un nou programa de beques destinat a incorporar en els millors centres de recerca espanyols a joves investigadors internacionals que estiguin interessats a fer un doctorat en centres que tinguin els distintius Severo Ochoa o María de Maeztu, i en els Instituts de Recerca Sanitària Carlos III. La durada màxima de les beques és de tres anys, i tenen una dotació econòmica total de 122.592 euros.

 

Les beques estan destinades a investigacions en els àmbits de la física, matemàtiques, ciències de salut i de la vida, enginyeria i tecnologia. De les 438 sol·licituds rebudes en la primera convocatòria s’han seleccionat 57 becaris, dels quals 17 són espanyols. Una de les persones que ha rebut la beca és l’estudiant Marta Ventosa. La tarragonina estudia un doctorat INPhINIT en Ciència i Tecnologia Química a l’Institut Català d’Investigació Química.

 

D’altra banda, s’ha graduat en Química a la Universitat de Barcelona i ha ampliat els seus estudis a la Universitat de Nimega, als Països Baixos; a l’Escola de Medicina de Harvard, als Estats Units; i a la Universitat de Copenhaguen. També  ha realitzat un Màster en Química Verda i Sostenible.

Beques ‘la Caixa’

Són un tipus de beques reconegudes per la comunitat científica i acadèmica. S’ha consolidat com un dels programes finançats per institucions privades més important del món. A més, des de fa 36 anys, ha esdevingut una de les referents a nivell professional i acadèmic, tant en l’àmbit espanyol com internacional.Comentaris

envia el comentari