Apareix un dofí llistat mort a la platja Llarga

Es tractava d'un dofí femella jove d'un metre de llargada i uns 100 quilograms
 
Agents Rurals identificant el dofí.
Agents Rurals identificant el dofí. | Agents Rurals

Aquest matí, divendres dia 6 de juliol, un fet estrany i al mateix temps trist ha aixecat expectació entre les persones que es banyaven i passejaven per la platja Llarga de Tarragona. Es tractava d'un dofí mort que aquesta nit ha arribat a la costa tarragonina per causes que encara es desconeixen. L'animal marí ha estat trobat ja sense vida avarat a la sorra de la platja, a l'alçada del càmping de les Palmeres. 

El mamífer és un dofí llistat, també conegut com a ratllat (Stenella coeruleoalba), una espècie molt estudiada i coneguda, ja que està àmpliament distribuïda per les aigües tropicals i temperades càlides de tot el món, com les del Mediterrani i també en oceans com els oceans Atlàntic, Pacífic o Índic. És de llarg el cetaci més freqüent de la Mediterrània occidental, però malgrat això, es tracta d'un animal que prefereix les aigües fondes i que és estrany albirar en aigües poc profundes properes a la costa.

 

El cetaci que ha arribat a les nostres costes es tracta d'una femella de dofí jove, ja que tan sols mesura un metre i pesa cent quilograms. Tradicionalment, en néixer solen mesurar 90 centímetres i només pesen 9 quilograms, i en arribar a adults poden arribar a mesurar 2,4 i a pesar 150 quilograms en el cas de les femelles. 

 

 

El dofí serà portat a Bellatera per fer-li la necròpsia

Fins al lloc de l'avarament s'hi han desplaçat els Agents Rurals, que han acordonat la zona per evitar que ningú s'hi pogués acostar. Els agents han realitzat el reconeixement ocular de l'animal, per definir-ne el sexe, l'alçada i el pes, i posteriorment se l'han emportat per dur-lo a Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, per dur a terme la necròpsia, el que se sol conèixer com l'autòpsia d'un cadàver animal, per identificar-ne la causa de la mort.Comentaris

envia el comentari