La tensió entre Junts x Catalunya i el PDECat arriba a la presidència del Port

Teresa Pallarès i Joan Basora a les travesses per substituir Josep Andreu
El cap del Gabinet d'Estudis de la CEPTA, Juan Gallardo, conversant amb la directora general de l'AEQT, Teresa Pallarès, i el director de desenvolupament corporatiu de l’Autoritat Portuària, Joan Basora.
La diputada per Tarragona de Junts per Catalunya Teresa Pallarès, i el director de desenvolupament corporatiu de l’Autoritat Portuària, Joan Basora, en una imatge d'arxiu. | delCamp.cat

La diputada per Tarragona de Junts per Catalunya al Parlament, Teresa Pallarès, i Joan Basora, director de Desenvolupament Corporatiu del Port de Tarragona, estan a les travesses per substituir a Josep Andreu, el President dimitit de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), al capdavant del Port. Aquest relleu, el d'Andreu, ha estat motiu de debat als mitjans des de que es va conèixer que Josep Andreu abandonava l'APT i s'han posat varis noms sobre la taula; una situació normal ja que es tracta d'una institució, el Port, que és un gran motor econòmic i, alhora, un actor a tenir molt en compte dins el desenvolupament de la ciutat de Tarragona com es va poder veure durant el debat del tercer fil.

 

Junts per Catalunya i PDECat lluiten pel Port

Fins fa poc menys de dues setmanes alts càrrecs de l'Autoritat Portuària, alts càrrecs que no depenen de la designació política de torn, donaven per fet la incorporació de Pallarès com a Presidenta del Port. Membres del Consell d'Administració del Port eren coneixedors d'aquesta informació i no la valoraven del tot bé fent incís en el fet que Pallarès ha estat directora general de l'Associació Empresarial Química de Tarragona i sobtava que ara passés a dirigir el Port, tenint en compte que, tot i els esforços de Josep Andreu per «diversificar», el 50% de les exportacions que surten del Port de Tarragona són de la indústria química.

 

Així mateix, i per altres fonts consultades, es posava l'accent al fet que, si s'acabés concretant el nomenament de Teresa Pallarès,  les dos principals infraestructures de la província, el Port i l'Aeroport, estarien dirigides per dos germans, així com el fet que el Port de Tarragona, estretament lligat a la ciutat, estaria dirigit per un reusenc, en aquest cas reusenca. D'altra banda, a data d'avui, tot indica que encara no hi ha cap decisió presa des de la Conselleria, que la decisió sobre el Port de Tarragona és «inminent», segons les fonts consultades,i que el Director de Desenvolupament Corporatiu del Port, Joan Basora, hauria entrat a les travesses.

 

La seva condició d'home del PDECat, tarragoní i coneixedor del Port, havent estat una de les mans dretes d'Andreu durant aquest procés de «creixement» que ha viscut el Port, el situen com a futurible per ocupar la cadira de President del Port. Així doncs, semblaria que la lluita PDECat i JxCat present a tots els nivells polítics tant catalans com tarragonins s'hauria traslladat, segurament sense coneixement dels interessats, al Port de Tarragona. 

Josep Andreu i el Tercer fil

Andreu se'n va de l'Autoritat Portuària presentant un balanç indiscutible a nivell de números. En una roda de premsa a començaments d'any per fer balanç del 2017, Josep Andreu va anunciar que «el Port de Tarragona havia disparat els seus guanys un 70,49% tancant el millor exercici dels darrers 10 anys». Andreu, així mateix, s'ha involucrat a la vida de la ciutat, especialment al barri del Serrallo impulsant la remodelació del mateix i donant suport a peticions històriques com el nou local dels Xiquets del Serrallo que finalment, després de 20 anys, i amb la col·laboració de la Subdelegació del Govern, la mateixa Autoritat Portuària i l'Ajuntament, va veure la llum.

 

Andreu va adquirir molt de relleu polític durant el debat del tercer fil, debat que va liderar i en el que va aconseguir impulsar una iniciativa que tenia tot el sentit del món empresarialment però que hipotecava el somni  tarragoní d'alliberar la Façana Marítima. Andreu, no obstant, marxa oferint a la ciutat un pedaç, la connexió del Balcó amb la platja del Miracle que serveix per fer oblidar la necessitat d'accedir a la platja sense tenir les vies al davant. Comentaris

envia el comentari