Ballesteros aclareix la polèmica sobre el portaavions de l’armada

Segons diu va ser un acord entre el subdelegat de defensa del govern espanyol i ell
Imatge de la coberta del portaavions Juan Carlos I amb la ciutat de Tarragona al fons
Imatge de la coberta del portaavions Juan Carlos I amb la ciutat de Tarragona al fons | delCamp.cat

La presència de l’exèrcit a Tarragona durant la celebració dels Jocs Mediterranis ha generat polèmica, crítiques, comentaris i episodis diversos. El comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, va dir en una primera roda de premsa, que l’exèrcit s’havia ofert a portar el portaavions 'Juan Carlos I'. Després, l’almirall del portaavions que va atracar al Port tarragoní va dir que va ser l’alcalde qui ho havia demanat. I aquest, no havia aclarit encara per quin motiu.

En una entrevista a delCamp.cat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit que va ser un acord entre el subdelegat de defensa del govern espanyol i el seu govern, de fa temps. Ballesteros explica en l’entrevista que el subdelegat de defensa els ofereix, primer, portar el buc 'Juan Sebastián Elcano'. Una oferta que a l’alcalde li va semblar bé. Finalment, per temes de calendari, va haver de venir el portaavions 'Juan Carlos I'.

 

«Em va dir que perquè vingués havia de fer una petició. I vaig fer la petició com a tràmit formal, això és tot», ha aclarit l’alcalde. La polèmica es va generar després que l’almirall del portaavions 'Juan Carlos I', digués en la presentació a la premsa del vaixell, que la seva presència es devia a una petició «expressa» de l’alcalde de la ciutat.

Ballesteros no va deixar clar de qui era la idea

El diumenge passat, en una roda de premsa de balanç dels Jocs Mediterranis, alguns periodistes van preguntar a l’alcalde per les paraules de l’almirall.Però el cert és que en aquell moment, aquest, no va deixar res clar. Amb certa ironia va respondre: «Sí, tenia una il·lusió enorme de tenir un barquet». O: «Va ser com fer la carta als Reis d'Orient». I va contradir, així, el que dos dies abans havia dit l’almirall.

 

Avui, però, ha aclarit que va ser una decisió consensuada i que, sembla ser, va fer la petició, tal com s’ha dit, perquè era un requeriment formal. L’alcalde també ha volgut posar de relleu l’experiència que han viscut amb la presència d’aquest portaavions, el portaavions més gran de l’armada espanyola. «Amb tot el respecte, però 150 persones manifestant-se en contra del vaixell, i 10.000 persones fent cua per veure’l», ha deixat anar.

 

L'entrevista a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Arriba el portaavions de l'exèrcit 'Juan Carlos I' a Tarragona

Polèmica per les imatges de nens amb armes al portaavions atracat a Tarragona

Ballesteros contradiu les paraules de l'almirall del portaavions militar