Nou programa de l'Ajuntament per fomentar la música al carrer

Fins a 19 punts de Tarragona s'ompliran la segona quinzena de juliol d'actuacions musicals de petit format
Imatge d'arxiu de música als carrers
Imatge d'arxiu de música als carrers | Marta Sanz Santaló

 
El consistori de Tarragona ha engegat el projecte cultural 'Tarragona Patrimoni, músics al carrer', amb la intenció de potenciar la música al carrer de manera regulada i estimular la passió per aquest gènere. Està previst que aquesta iniciativa es posi en marxa la segona quinzena de juliol. 
Per tal d'actuar als carrers els músics han de presentar una sol·licitud d'admissió i acreditar-se de forma presencial a l'Antiga Audiència, ubicada a la Plaça del Pallol número 3, els dimarts i dijous de 10 a 13 hores. 
 

No tothom podrà tocar als carrers

Per tal d'aconseguir el permís, hauran de demostrar formació o experiència musical. Qui presenti algun d'aquests requisits, obtindrà una acreditació personal i intransferible d'un any. Així, estaran totalment legitimats per a tocar música al carrer i entraran dins un registre. També podran reservar algun dels 19 punts establerts de Tarragona per a la seva interpretació. 
 
Els 19 punts on es podrà tocar amb reserva prèvia són: Rambla Nova (coca central davant del Teatre Metropol), Plaça del Fòrum, Passeig de les Palmeres, Plaça Corsini, Plaça de les Cols, Portal del Roser, Pla de la Seu, Plaça del Rei, Plaça de la Font (prop de les escales de l'Ajuntament), carrer Comte de Rius (cantonada Carrer August), Plaça Verdaguer, Plaça Imperial Tàrraco (davant estació d'autobusos), Passeig d'Espanya (davant estació de RENFE), Rambla Lluís Companys (prop de la plaça de la Generalitat), Rambla Campclar, Plaça Constitució de Bonavista, Plaça del Tarragonès (davant del Centre Cívic de Torreforta), Plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau i Plaça de l'Església Sant Salvador. 
 
Begoña Floria i Carles Figuerola han dirigit la roda de premsa
Begoña Floria i Carles Figuerola han dirigit la roda de premsa | Mauri Fernández

 

Una fitxa tècnica amb normes

Tots aquests llocs de la ciutat on es pot tocar tenen una fitxa tècnica en la qual es deixa clar el punt exacte i els horaris per a fer música, el màxim de decibels permesos i el límit de músics. Les condicions també especifiquen que ha de tractar-se de música en directe i que s'ha de mantenir el respecte per la mobilitat de la zona i els accessos a comerços i habitatges. A més, només es podrà actuar una hora en un mateix punt i es limitaran les reserves d'un mateix espai a dues al dia i tres a la setmana com a màxim. 
 
Així, l'Ajuntament pretén que la música al carrer tingui «una major presència a la ciutat i que els nostres carrers siguin aparador dels músics emergents», ha assenyalat la consellera de Patrimoni, Cultura i Festes, Begoña Floria, destacant per últim que és una iniciativa «per a tots els instruments i gèneres musicals».
 
 


Comentaris

envia el comentari