Els Xiquets de Tarragona ja tenen 'local' però creuen que es podria haver evitat la situació

La presidenta de la colla, Mireia González, denuncia que el govern no hagi fet res fins que la situació ha estat molt greu

Imatge d'arxiu dels Xiquets de Tarragona
Imatge d'arxiu dels Xiquets de Tarragona | delCamp.cat

Els Xiquets de Tarragona comencen avui, 5 de juny, a assajar al pati del pou a l'Ajuntament. Aquest ha estat l'escenari que finalment s'ha cedit a la colla després dels entrebancs viscuts d'ençà que van haver de deixar el seu local per un problema amb l'edifici. La presidenta de la colla, Mireia González, denuncia que el consistori no s'hagi pres seriosament la situació de l'edifici fins que no ha sigut molt greu. 

El local dels Xiquets va haver de tancar-se per un problema greu d'esquerdes que va generar risc d'esfondrament de l'edifici. El local, situat a la Part Alta de la ciutat, concretament al carrer de Santa Anna, es troba sota revisió tècnica. Tal com ha dit avui la consellera de Festes i Cultura de l'Ajuntament, Begoña Floria, se segueix treballant per esbrinar l'estat de l'edifici.

De moment, però, no se sap quan estarà disponible aquest informe que hauria de detallar el tipus de reforma que necessita l'edifici i a partir d'aquí poder establir terminis d'obres i sobre el retorn de la colla castellera al local. D'ençà que van haver de marxar, els Xiquets han estat assajant a la plaça dels Àngels, a l'aire lliure.  

La presidenta de la colla agraeix el compromís del consistori i els seus tècnics per intentar trobar una sortida a la situació, però assegura que això ha passat perquè la feina no «s'ha fet abans». «S'han anat fent coses els darrers anys, però mai un projecte integral de rehabilitació», explica la Mireia González. Segons ella això és el que necessitava aquest edifici. 

«Es tracta d'un edifici molt antic, i nosaltres hem reclamat millores del local a l'Ajuntament des de fa molt temps», diu. I afegeix: «Fins que no s'ha arribat a la situació de gravetat en la qual estem no s'han posat les piles». Des del consistori ja s'han compromès a dur a terme les obres de millora del local.

Inici de temporada

Mireia González assegura que aquest entrebanc els ha agafat en ple inici dels assajos, i que ha dificultat molt el començament de temporada. «Ens ha suposat un dalt a baix just a l'inici de la temporada», assegura. «Agraïm molt l'ajuda que se'ns està donant però ens preocupa molt l'estat del nostre local. Ara ens trobem en un estat provisional», remarca. 

D'ençà que van haver de marxar han passat per unes quantes peripècies. Després de ser desallotjats del local al carrer Santa Anna, se'ls va oferir assajar al Recinte Ferial del Palau de Congressos de forma temporal. Però després es va veure que era incompatible amb l'agenda d'actes que s'havien de dur a terme en aquell espai. Els Xiquets han estat assajant al carrer fins que s'ha pogut condicionar aquest espai dins de l'Ajuntament. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari