Tanquen el local dels Xiquets de Tarragona per un problema d'esquerdes

La decisió, imprevista, es va produir aquest dijous al vespre

Una prova dels matalassers al seu local.
Una prova dels matalassers al seu local. | delCamp.cat

Aquest dijous, 19 d'abril, els tècnics de l'Ajuntament de Tarragona han tancat el local de la colla castellera Xiquets de Tarragona per un problema greu d'esquerdes i per risc d'esfondrament de l'edifici. El local se situa a la Part Alta de la ciutat, concretament al carrer de Santa Anna, i en els darrers mesos ja s'havia detectat el problema de les esquerdes, raó per la qual s'havia reforçat l'estructura amb uns testimonis. Ara, però, aquests testimonis han cedit, i per tant l'esquerda s'ha fet més gran. En una revisió tècnica realitzada aquest dijous al vespre, es va optar per desallotjar el local i tancar-lo fins a nou avís.

Ara, caldrà veure quines són les mesures que es prenen per pal·liar els problemes estructurals del local del carrer de Santa Anna. A més, els Xiquets de Tarragona ja es troben en temporada d'assajos —de fet, ja han celebrat les primeres actuacions castelleres— i, per tant, el ritme d'activitat de la formació matalassera serà frenètic en qüestió de setmanes. La manca de local sobtada, entrat el mes d'abril, és un problema considerable per als de la camisa ratllada. La colla i el consistori hauran d'interlocutar en els propers dies per trobar-hi, doncs, solucions.

Al bell mig de la Part Alta

Els Xiquets de Tarragona són una colla estretament vinculada a la Part Alta de la ciutat. Amb casa seva al carrer de Santa Anna, a tocar de la plaça del Rei i de la del Fòrum. Ja feia temps que hi havia espais del local tancats per problemes estructurals, però ara es troben que no poden accedir-hi, ni tan sols al pati central interior, on solen fer els seus assajos. Ara, doncs, caldrà veure com gestiona la colla la logística a immediat curt termini davant d'aquest obstacle inesperat amb què s'ha trobat.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
Marc S.
Doncs que vagin al camp de mart, que ara segons la Bergonya floria estar en perfecte estat per fer actes culturals :P xD Pero tranquils xiquets de tgna, només cal canviar de regidor de torn perque pogue tornar a utilitzar el vostre local sense haver fet obres. Visca Tarragona i la seva eficiencia!

envia el comentari