Voluntaris i operatius d'arreu de Catalunya es mobilitzen cap a Alcanar

Ajuntaments i Voluntaris de Protecció Civil s'organitzen per col·laborar a les tasques de neteja a la zona afectada pels aiguats

Voluntaris de Protecció Civil netegen l'entrada d'una casa a Alcanar
Associacions de Voluntaris de Protecció Civil d'arreu de Catalunya s'activen per participar en l'operatiu | Coordinadora d'Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya

L'Ajuntament d'Alcanar ha fet una crida al voluntariat per ajudar el municipi i la seva població a refer-se de l'impacte dels aiguats. Volen crear una «xarxa de voluntariat per ajudar a les persones afectades per l'aiguat» i per això demanen l'ajut de qui pugui col·laborar-hi. Han posat el telèfon 627 338 980 a disposició de qui vulgui formar-ne part.

Els alcaldes tant d'Alcanar, Joan Roig, com de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, han demanat també la implicació de les administracions supramunicipals. Els efectes dels aiguats, principalment de la nit i matinada de dilluns a dimarts, han sigut catastròfics. Els batlles calculen que els desperfectes poden duplicar els que van patir fa tres anys.

Per tot plegat es va activar —i segueix actiu— un ampli dispositiu dels serveis d'emergència. L'aigua ha afectat el Baix Ebre i el Montsià, amb Alcanar i les Cases d'Alcanar com a punts especialment afectats. És per això que s'han fet crides tant al voluntariat civil com al reforç dels serveis d'emergència a la zona.

Municipis d'arreu de Catalunya responen a la crida

La gravetat de la situació ha provocat que alguns municipis responguin la crida d'ajuda. Un exemple és l'Ametlla de Mar, que organitza una expedició de voluntaris aquest mateix divendres, 3 de setembre. L'objectiu és col·laborar en les tasques de neteja a Alcanar.

A través de la policia local de l'Ametlla s'ha difós el missatge de la convocatòria. Els voluntaris que hi vulguin participar han d'inscriure's a l'Oficina de Turisme o als telèfons 977 456 477 o 977 457 000. La sortida serà demà divendres, 3 de setembre, a les set del matí des de davant de l'Ajuntament.

Va en consonància a la mobilització dirigida per la Coordinadora d'Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya. Des de municipis d'arreu del país s'han destinat dotacions de voluntaris i material per col·laborar en les feines d'atenció a la població afectada. Torredembarra hi ha desplaçat cinc voluntaris de Protecció Civil i dos vehicles.

Han portat a Alcanar material de prevenció de la covid-19, mantes tèrmiques, botes d'aigua i altres elements d'emergència. S'hi suma una altra dotació de la mateixa agrupació de Valls i suports similars d'altres municipis catalans. Al mateix Camp de Tarragona, l'Ajuntament de Reus informa que ha posat a disposició del dispositiu 9 persones de l’associació de voluntaris i comandaments del cos municipal de seguretat que resten a l'espera que se'ls activi per traslladar-s'hi.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on