Sorprenen dos furtius pescant amb una modalitat prohibida a la Ràpita

La Guàrdia Civil els va descobrir de nit, mentre una tècnica coneguda com a 'lo batre'

Els pescadors utilitzaven la tècnica anomenada 'lo batre'
Els pescadors utilitzaven la tècnica anomenada 'lo batre' | cedida GC

Dimarts, 26 de juny, agents de la Guàrdia Civil del Destacament de Protecció de la Natura (Deprona) de Sant Carles de la Ràpita van sorprendre dues persones mentre practicaven una modalitat de pesca prohibida coneguda com a 'lo batre'. Els pescadors eren a la badia Alfacs, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià.

Els agents, davant les sospites que alguns pescadors del Delta es dediquen a la pesca professional nocturna a través d'aquest mètode prohibit, van emprendre un operatiu policial, amb la voluntat d'acabar amb aquesta pràctica irregular.

Durant una operació, agents del Deprona van descobrir dos veïns de Sant Carles mentre pescaven mitjançant la tècnica de les xarxes de batre, o copejar les aigües. Així, els homes havien desplegat una xarxa de grans dimensions al voltant d'un bac i, amb una maça de fusta, colpejaven l'embarcació per tal de foragitar els peixos en direcció a la xarxa. Fins al moment de la detenció, havien capturat fins a 35 quilos de peix.

Per tot això, la Guàrdia Civil va efectuar una acta de denúncia, per practicar la pesca professional en una modalitat no autoritzada i, alhora, per la intervenció de 35 quilos de peix el qual, després dels controls sanitaris pertinents, va ser donat a un centre benèfic.

'Lo batre'

La pesca amb xarxa de batre és una modalitat que no està autoritzada. Aquesta activitat es duu a terme en horari nocturn i, precisament, consisteix a desplegar una xarxa al voltant d'un bac o d'una instal·lació per al cultiu de musclos. A continuació, amb una maça o martell de fusta, s'espanta els peixos —que de nit s'apropen a aquestes plataformes per buscar-hi menjar—, que fugen i queden atrapats a la xarxa.

80 quilos de peix fresc per vendre de forma il·legítima

Segon episodi relacionat amb la pesca o la venda il·legal de peix en dos dies. Ahir dimecres, 27 de juny, una patrulla del mateix Deprona de Sant Carles de la Ràpita va interceptar a Deltebre un vehicle que transportava al maleter dues caixes amb 80 quilos de peix fresc, amb la intenció de comercialitzar tot el producte fora de la llotja. Aquesta intercepció, per la seva part, va ser conseqüència dels controls i inspeccions que s'estan fent sobre les activitats pesqueres de la demarcació de Tarragona.

Entre el peix intervingut hi havia llenguado i sèpia —entre altres espècies— els quals s'havien adquirit de forma irregular. Quan es va procedir a la inspecció del peix, ni es disposava d'un etiquetatge ni hi havia qualsevol altre document que acredites la seva traçabilitat, documentació que només es pot adquirir quan el peix passa per la llotja.

Els agents van aixecar una acta d'infracció sobre el conductor del vehicle, veí de Sant Carles de la Ràpita i, alhora, el peix fresc es va lliurar a un centre benèfic.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on