Detinguda una organització especialitzada en manipular caixers automàtics a Tarragona

Els Mossos d'Esquadra van enxampar 'in fraganti' a dos integrants de la banda

Agent de policia investigant un caixer automàtic
Agent de policia investigant un caixer automàtic | Policia Nacional

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, ha detingut quatre membres d'una organització criminal que es dedicava a cometre robatoris en diverses províncies d'arreu del territori espanyol, entre elles Tarragona.

L'organització, formada per quatre homes de nacionalitat romanesa, es dedicava a col·locar en caixers automàtics ranures falses per la targeta, el que es coneix popularment com el mètode del llaç libanès.

El llaç libanès

A l'interior d'aquest compartiment hi havia un telèfon mòbil que detectava el PIN de la targeta. Quan els delinqüents obtenien les credencials, s'apropaven a un altre caixer automàtic per treure efectiu. Es calcula que d'aquesta manera haurien obtingut uns 30.000 euros en un total de 25 fets delictius.

En aquest sentit, la policia recomana no abandonar mai el caixer automàtic i avisar a les autoritats si la targeta no torna a sortir o si la ranura per introduir-la ha estat forçada.

Investigació conjunta arreu d'Espanya

L'operació es va iniciar el juny de 2017, quan els agents van tenir constància d'un grup de romanesos que es dedicava a aquesta modalitat delictiva. El grup actuava de forma itinerant, motiu pel qual els diversos cossos policials van haver de col·laborar per seguir els passos de l'organització, que actuava a Alacant, Castelló, Múrcia, Granada, Girona i Tarragona.

Després d'efectuar la investigació, agents dels Mossos d'Esquadra van enxampar, 'in fraganti', dos dels implicats. L'actuació coordinada de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els agents de la policia autonòmica catalana va permetre la desarticulació total de l'organització, amb la detenció del líder i de tres integrants més. Se'ls acusa d'un delicte de pertinença a organització delictiva, estafa i danys.

En els pròxims dies els detinguts passaran a disposició judicial.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on