Els Mossos d'Esquadra de Trànsit de Móra d'Ebre, en peu de guerra

Denuncien «males praxis, deixadesa i abandonament» per part dels seus caps

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha fet pública una denúncia per les «males praxis, deixadesa i abandonament» que segons ells pateixen els agents de Trànsit del sector de Móra d'Ebre —que dóna servei a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Segons el sindicat la Direcció General de la Policia vol abandonar aquesta unitat de trànsit sense reemplaçar efectius i els mossos que hi treballen han de fer-ho amb unes condicions «clares de precarietat laboral sumades a les pèssimes gestions i planificacions per part dels seus comandaments». Així ho ha denunciat el sindicat en un dur comunicat de premsa aquest dijous, 28 de desembre.

Des de l'USPAC es pregunta als comandaments com és que Mossos ha de tallar l'N-340 durant les protestes dels familiars d'accidents de trànsit quan la Guàrdia Civil, en el tram de carretera ja al País Valencià no ho fan. A més, també apunten que aquest servei de tall de carretera, que acostuma a durar una hora, es fa amb moto, faci fred o faci sol, i que l'acostuma a fer un agent sol. Des del sindicat es posa en relleu que amb una alerta terrorista de nivell 4 sobre 5 enviar un sol agent pot ser perillós.

«Si passa alguna cosa, qui en serà el responsable?», apunta el portaveu del sindicat, Josep Miquel Milagros. Des del sindicat s'ha assegurat que si mai hi ha algun accident es denunciarà a la persona responsable d'haver donat l'ordre i s'insta a revisar els acords del Consell de la Policia on el major Trapero va donar l'ordre que tots els agents haurien de patrullar en binomi i mai sols. En el comunicat el representant sindical també detalla que els agents de trànsit d'aquesta unitat de Móra d'Ebre treballen amb vehicles antics, amb els dispositius mòbils PDA avariades i que els comandaments no accepten els canvis voluntaris de torn entre agents de la mateixa categoria per ordres del cap.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on