Aturen a trets un cotxe en una narco-persecució a l'AP-7 entre l'Hospitalet i Cambrils

S'han pogut recuperar dos dels tres cotxes però tots els conductors s'han escapolit | L'helicòpter dels Mossos s'ha sumat a la cerca dels homes a primera hora del matí

Dos dels tres cotxes del narco-comboi han pogut ser interceptats pels Mossos.
Dos dels tres cotxes del narco-comboi han pogut ser interceptats pels Mossos. | delCamp.cat

Persecució de pel·lícula aquesta nit, 9 de juliol, per l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils. Tres vehicles d'alta gamma s'han escapat de diversos controls de la policia. Es tractava d'un narco-comboi, cotxes que a alta velocitat creuen l'AP-7 per transportar haixix des dels sud fins a França, tal com pot avançar en exclusiva delCamp.cat. Dos dels cotxes s'han pogut recuperar i un tercer ha fugit. Tot i que s'han pogut recuperar una gran quantitat de farcells de droga, ara per ara encara no s'ha pogut detenir cap dels conductors, que s'han escapat.

En un dels punts de tall que han organitzat agents dels Mossos d'Esquadra —amb agents de Trànsit, de Seguretat Ciutadana, de l'ARRO i de la Brigada Mòbil (que són a la Costa Daurada, en reforç de la campanya d'estiu)—, els agents han hagut de disparar contra un dels vehicles quan ha volgut atropellar un agent.

Totes les sortides de l'AP-7 tancades pels Mossos

De matinada un cotxe-radar dels Mossos d'Esquadra de la unitat de Trànsit ha detectat, a l'Hospital de l'Infant, tres vehicles que han passat per la seva posició a gran velocitat en l'interval de temps de tres minuts. Els agents han pogut quedar-se amb el model, el color i la placa dels tres cotxes. En passar les matrícules per ràdio s'ha sabut que els tres cotxes eren robats i llavors s'ha activat el protocol, alertant més patrulles, per aturar els vehicles. Es tractava d'un Audi RS4 Avant de color vermell, un Audi A3 de color plata amb matrícula francesa i Mercedes classe E de color negre amb plaques espanyoles.

Agents de Trànsit i amb la col·laboració de l'ARRO del Camp de Tarragona s'han fet tancaments de l'autopista per poder-los enxampar. A l'altura de la sortida de Port Aventura agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra han fet un tall de l'autopista i s'ha pogut trobar un dels cotxes, l'Audi de color gris, abandonat. El conductor del vehicle havia marxat corrents de la zona i no se l'ha pogut detenir.

Imatge de l'ARRO dels Mossos.
Imatge de l'ARRO dels Mossos, en una fotografia d'arxiu. | Laia Solanellas

 

El vehicle ha estat traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salou on els agents de la policia científica n'han fet una inspecció ocular a primera hora del matí. Del segon Audi, no se n'ha pogut seguir més la pista i s'ha pogut escapar de la policia. S'han fet controls de carretera en sentit nord amb agents de les comissaries Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní, Martorell i Sitges, vigilant la C-32 i l'AP-7, les dues carreteres per on es podien haver escapat. Diversos equips de la Brigada Mòbil, unitats d'ordre públic, també han col·laborat en el tancament de les carreteres. Aquesta unitat està desplegada a Salou per participar en el reforç de la seguretat de la campanya d'estiu.

Diversos trets per aturar el vehicle

Després d'una bona estona de vigilància i patrullatge per la zona i també per les carreteres del costat, com l'N-340, una patrulla de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha detectat el tercer vehicle, el Mercedes, entrant a l'àrea de servei de l'Hospitalet de l'Infant en contra direcció. Els agents han avisat a la resta de patrulles que han anat fins a l'àrea de servei. Un cotxe de paisà dels Mossos d'Esquadra s'ha dirigit al vehicle, el cotxe escapolit no s'ha aturat i ha accelerat contra la dotació policial. Els dos agents han disparat contra el Mercedes, tot i que ha pogut escapar-se del lloc, segons han explicat fonts policials a delCamp.cat.

El cotxe s'ha dirigit cap a un punt on una furgoneta de l'ARRO dels Mossos havia muntat un control i mantenia tallada la carretera. El cotxe, a gran velocitat, s'ha acostat fins al punt de tall i no semblava tenir intenció d'aturar-se. Un dels agents ha estat a punt de ser atropellat i ha disparat contra el vehicle. El Mercedes ha seguit amb la seva fugida, en aquest cas, en contra direcció també per l'autopista. Girant ha estat a punt d'atropellar un altre agent dels Mossos, que també ha disparat contra el vehicle.

Els trets dels agents de paisà i de l'ARRO han rebentat la roda davantera del vehicle escapolit, fet que ha impedit que pogués seguir la marxa. L'home, encara amb el vehicle rodant, ha saltat del cotxe i s'ha escapat corrent. Ha abandonat el vehicle, on els agents hi han trobat una gran quantitat de farcells d'haixix. Durant aquesta darrera part de la persecució, tot i que els agents han disparat contra el cotxe, i segons ha pogut saber delCamp.cat, els narcos no han disparat, fet que fa pensar que els escapolits no anaven armats.

L'helicòpter dels Mossos ha buscat els fugits

Amb els primers rajos de sol, l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra s'ha enlairat per donar suport als agents i ajudar a trobar als homes que s'havien escapat i que corrien per la zona de l'autopista, entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils. La policia catalana busca un cotxe, un Audi RS4 amb matrícula 6768KJY i dues persones, les conductores de l'altre Audi i del Mercedes.

Es creu que no van armats i que no han resultat ferits. Els cotxes han estat traslladats a la comissaria regional dels Mossos d'Esquadra a Camp Clar, on s'estan fent les inspeccions. No s'han trobat rastres de sang als vehicles.

L'helicòpter dels Mossos s'ha sumat a la cerca dels homes que s'han escapat a primera hora.
L'helicòpter dels Mossos s'ha sumat a la cerca dels homes que s'han escapat a primera hora. | delCamp.cat

 

L'AP-7, l'autopista de la droga

L'autopista que travessa el Camp de Tarragona és la que fan servir els narcotraficants per fer entrar l'haixix a Europa.És coneguda com l'autopista de la droga i serveix, pel seu pas des d'Andalucia i fins a la frontera amb França, per fer córrer la droga. L'haixix arriba a la costa i en cotxes d'alta gamma i a alta velocitat es transporta fins a altres magatzems, la majoria, ja en territori francès.

La droga arriba, sobretot, a la costa sud de l'Estat, tot i que els darrers anys els Mossos d'Esquadra també han detectat arribades d'aquest tipus de droga a les platges de les Terres de l'Ebre. L'haixix arriba sempre des del Marroc, i si per mar poden fer el trasllat fins a l'Ebre, s'eviten haver de fer per carretera el trajecte, un fet que redueix les opcions de ser enxampats per la policia.

Imatge de farcells de droga interceptats a l'AP-7 pels Mossos.
Imatge de farcells de droga interceptats a l'AP-7 pels Mossos. | delCamp.cat

 

Els narcocombois estan formats per dos o tres vehicles, els dos primers vigilen que la carretera estigui neta i sense controls de la policia i el darrer, com en aquest cas, és el que va carregat de droga. Hi ha persones en aquests entramats criminals, amb experiència en conducció de risc, que són els encarregats de fer aquests viatges de la droga per milers d'euros.

En els darrers mesos els Mossos d'Esquadra han interceptat diversos vehicles carregats de droga en aquest punt del país. Sense detinguts, ara els investigadors dels Mossos d'Esquadra, el grup antidroga de la policia catalana, haurà d'estirar el fil amb els farcells de droga i els vehicles interceptats, per saber de quin grup criminal està darrere del narcoviatge d'aquesta nit i des d'on havien sortit.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on