El jutge arxiva el cas sobre la mala qualitat del semen a Tarragona

Tot i que un estudi assegura que l'empresa química és la culpable, el magistrat no pot determinar qui ha comès aquest delicte

La indústria química.
La indústria química. | Cedida

Fa una mica més d'un any, l'Audiència de Tarragona reobria la causa sobre la baixa qualitat del semen dels homes del territori. Ara, segons publica el 'Diari de Tarragona', després d'obrir i tancar el cas diverses vegades, el jutge ha decidit arxivar-lo. I és que el magistrat assegura que, tot i que els fets poden constituir un delicte, no es poden determinar els veritables culpables.

  

Tot plegat va ser denunciat per la Fiscalia de Medi Ambient per un presumpte delicte de contaminació ambiental arran d'un informe de l'Institut Marquès de Ginecologia i Obstetrícia que denunciava la mala qualitat del semen dels homes de Tarragona. Ja el setembre de 2015, el jutjat va arxivar la causa perquè, segons s'apuntava, no existia cap autor conegut contra qui dirigir aquest procés. Per contra, l'informe assenyalava 200 empreses del territori com a responsables d'emetre substàncies que poden incidir en la fertilitat masculina.

Segons l'Audiència de Tarragona, la cloenda del cas era «precipitada» perquè «existeixen línies d'investigació no explorades» i va decidir reobrir-lo fa un any. Amb tot, de moment, el cas es tornarà a arxivar, no se sap si de forma definitiva.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on