Jornades de més de 10 hores i viatges llargs, les queixes dels agents de la Brimo que venen de reforç d'estiu a Salou

La temporada passada 40 anys van fingir estar malalts per protestar pels viatges | Dos equips de la Brimo de Mossos van estar a punt de tenir un accident l'any passat

Imatge d'arxiu d'un equip de la BRIMO dels Mossos en una zona d'oci nocturn.
Imatge d'arxiu d'un equip de la BRIMO dels Mossos en una zona d'oci nocturn. | delCamp.cat

El sindicat SPC dels Mossos d'Esquadra ha tornat a posar sobre la taula un conflicte laboral que cada any es repeteix quan, per la campanya d'estiu, els Mossos despleguen a Salou la Brigada Mòbil. Aquesta unitat d'ordre públic es desplaça a la capital de la Costa Daurada cada dia per reforçar la seguretat que de normal ja donen les unitats de seguretat ciutadana i els equips ARRO, que tenen la seu a Salou mateix. Amb l'increment de turistes i els problemes que generen en aquest punt calent de la costa catalana, des de fa anys que quan es planifica la campanya d'estiu es fa també amb furgonetes de la Brimo dels Mossos d'Esquadra.

Des del sindicat, però, asseguren que aquesta mesura no està ben planificada i que fer baixar els agents a Salou cada dia, que «no es tracta d'un fet sobtat ni imprevist», genera un greu risc de patir un accident als efectius desplaçats. L'any passat, i sempre segons el sindicat, dos equips de la Brimo ja van estar a punt de patir un accident durant aquest desplaçament.

Més de 10 hores de servei cada dia

Se'ls planifica treball en torn de nit, en setmanes de treball alternes —setmana de treball/setmana de festa—, amb planificació d'inici de servei des del Complex Egara a les 22.00 hores i finalització a Salou a les 07.00 hores —i han de tornar a Egara. Aquesta planificació horària suposa que els agents que realitzen aquest servei realitzen un mínim de 10 hores i 30 minuts cada dia, durant set dies a la setmana, en torn de nit, amb un total de 73 hores de mitjana setmanal, com a mínim, segons el sindicat. Els agents han de realitzar un desplaçament de 125 quilòmetres per trajecte —Egara, Salou, Egara—, amb un temps d'una hora i trenta minuts d'anada i tornada, amb un total de 250 quilòmetres diaris.

Des del sindicat es creu que els agents desplaçats a Salou pateixen una sèrie de factors negatius que repercuteixen sobre el treball i l'atenció, ja sigui durant les hores finals del servei, la tornada a Egara o quan els agents tornen cap a casa seva. El sindicat ha demanat al director general de la Policia, Andreu J. Martínez, que ordeni als seus subordinats que refacin la planificació per evitar aquestes jornades llargues i que poden suposar problemes de fatiga i possibles accidents de trànsit.

El SPC espera no haver de portar el tema als jutjats però amenacen en fer-ho si hi ha cap accident i creueu que s'haurà de dirimir qui és el responsable d'aquesta «mala planificació». En el comunicat que ha enviat el sindicat SPC, però, no aporten una proposta de planificació alternativa.

40 agents de baixa de cop

L'any passat agents del Grup 2 de la Brigada Mòbil van protestar contra aquests viatges que havien de fer des d'Egara i fins a Salou no anant a treballar un dissabte a la nit. Els agents van comunicar als seus comandaments que es trobaven malament i van deixar-los plantats per protestar per aquestes jornades que acaben a les set del matí a Salou.

Tot i que el servei d'aquella nit es va poder realitzar amb normalitat, els comandaments van avisar als agents que aquella no era la manera de protestar. Els agents l'endemà van tornar al servei i la planificació que tenia prevista la Prefectura de la policia no va canviar. De moment, aquesta temporada no hi ha prevista cap protesta.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on