Investiguen l'exalcalde de Rasquera per cultivar 200 plantes de marihuana

En l’operatiu hi va participar un helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris dels cos de Mossos d'Esquadra | S'ha detingut una persona i s'han imputat a sis més

 

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Móra d’Ebre van desmantellar una plantació d’unes 200 plantes de marihuana i han pogut detenir a un home de 33 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública sent ell el propietari de les plantes. Durant la investigació s'han imputat pel mateix delicte a sis persones més, entre les quals es troba l'exalcalde de Rasquera. Dimarts passat, segons ha reconegut a través de Twitter, l'exalcalde ja va declarar a la comissaria dels Mossos de Móra d'Ebre com a suposat responsable d'haver conreat "dotze plantes". Reconegut defensor de la legalitat del consum de cànnabis i del seu conreu, durant el seu mandat Pellisa va impulsar un projecte de plantació de cànnabis amb l'objectiu de reactivar l'economia del poble i obrir el debat sobre la legalització. Després d'una consulta popular que no va aconseguir l'àmplia majoria esperada, qüestionada per diverses administracions i estaments judicials, la idea de la plantació de marihuana –impulsada juntament amb una associació cannàbica barcelonina- es va acabar desestimant. Apartat actualment de la vida política institucional, Pellisa continua però vinculat a la batalla jurídica i política per aconseguir la legalització i regularització del consum de marihuana. 

 

 La detenció és el resultat d’un dispositiu que es va posar en marxa la setmana passada en tenir coneixement que s’estava cultivant marihuana en diverses finques del terme de Rasquera, a la Ribera d’Ebre. En l’operatiu hi va participar un helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris, diversos agents de les comissaries de Gandesa i Móra d’Ebre i la Unitat d’Investigació local. El passat divendres, l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra va localitzar diversos punts on s’observaven les plantes i s’hi van adreçar les patrulles terrestres.

El mateix dia els investigadors van intervenir una cinquantena de plantes de marihuana, en diferents estats de creixement. Per aquests fets, els agents van investigar tres homes, responsables de les plantacions, per un delicte contra la salut pública. Finalment, amb les imatges de l’helicòpter i les gestions dels investigadors, aquest dimarts s’ha pogut desmantellar una altra plantació de marihuana que es trobava amagada en un camp d’oliveres. En aquesta finca es van localitzar 150 plantes i es va detenir el seu propietari. En total, s’han intervingut més de 200 plantes. D’aquestes, 150 es trobaven en la mateixa finca agrícola de Rasquera i tenien un pes de 140 quilograms.

 

El detingut va ser deixat en llibertat i està ara a l’espera  comparèixer davant del Jutjat d’instrucció número 1 de Gandesa que és la sala que instrueix el cas. Els agents de la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria ebrenca segueix amb el cas per poder esbrinar el destí de les plantes així com si altres persones poden estar implicades en el cultiu.

 

Imatge de les plantes que han estat trobades pels Mossos d'Esquadra. | delCamp.cat

Imatge des de l'aire de la plantació que s'ha trobat a Rasquera. | delCamp.cat