La Guàrdia Civil va alertar que Messi podria haver destinat ingressos a vuit països diferents

Continuen les investigacions per l'administració dels beneficis obtinguts per la Fundació Leo Messi

Messi
Imatge d'arxiu de Lionel Messi | Cedida

Les investigacions de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil contra Lionel Messi semblen no cessar. D'ençà que el Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona arxivés la causa a les acaballes del 2015, per la qual s'investigava la possibilitat que el futbolista argentí adquirís ingressos no declarats per jugar uns partits benèfics, continua sent motiu de recerca pel cos policial.

El cas conegut com a 'Messi i els seus amics', en el qual estava relacionat la Fundació Leo Messi, va ser un important procés desenvolupat per la Guàrdia Civil durant el 2013. Com a conseqüència d'un document publicat per Football Leaks, el qual va obtenir 'Der Spiegel', l'UCO del mencionat organisme va intentar comprovar les acusacions que rebia el futbolista.

Entre elles, es considerava que el jugador blaugrana podria haver utilitzat fins a vuit països per tal d'evitar ser descobert per Hisenda, situació que va ser advertida al jutge, a qui es va demanar poder-la investigar. «Es podria haver comès delicte fiscal, sense perjudici del delicte de blanqueig de capital d'origen il·lícit», incloïa l'informe. No obstant això, el jutge va negar la demanda realitzada, concloent així el procés.

Lionel Messi, amb Neymar, en un dels partits realitzats per la seva fundació
Lionel Messi, amb Neymar, en un dels partits realitzats per la seva fundació | Cedida

 

Menys ingressos dels previstos

Per tal de desenvolupar aquesta teoria, l'UCO de la Guàrdia Civil va considerar que els baixos ingressos que la Fundació Leo Messi havia rebut per aquells partits eren indici d'una mala actuació. L'organisme del futbolista només va obtenir 300.000 dòlars per la disputa de les exhibicions, els quals representaven menys d'un 3% del total previst pels actes.

A més, també se sospitava que 1,5 milions de dòlars, inclosos als beneficis, s'haurien repartit a comptes offshore a Curaçao i Hong Kong. Finalment, l'últim element de sospita és la possibilitat que els futbolistes que van participar en els partits, alguns d'ells residents a Espanya, com era el cas de Dani Alves o Neymar, haurien pogut rebre contraprestacions econòmiques per disputar partits solidaris.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on