Detingut un home a Barcelona que es feia passar per advocat i va estafar 122.000 euros

Es busca una còmplice que es feia passar per la propietària de l'habitatge

L'estafador figurava com representatn d'una immobiliària.
L'estafador figurava com representatn d'una immobiliària. | Cedida

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc dels Mossos d'Esquadra ha detingut al responsable d'una agència immobiliària per un delicte d'estafa i falsedat documental. Es tracta d'un home de 45 anys i nacionalitat espanyola que es feia passar per advocat, quedant-se les arres de la compra de diversos pisos a Barcelona.

Cap dels compradors va sospitar res, i és que la posada en escena era molt cuidada. De fet, una còmplice dels fets es feia passar per la propietària de l'habitatge que es trobava a la venda, motiu pel qual ara es troba en crida i cerca. Per acreditar-ho, exhibia una documentació falsa on constaven una sèrie de dades.

Es feien passar per la propietària i el seu advocat

El modus operandi era el següent: posar a la venda un immoble del qual els estafadors tenien informació prèvia. No obstant això, els pisos estaven buits per diferents raons o el legítim propietari havia mort. Les vendes d'aquests pisos es feien a través d'altres immobiliàries, però aquestes no tenien coneixement de l'activitat delictiva del detingut.

A la signatura de les arres del pis, s'hi presentava la dona còmplice, que simulava ser la propietària del pis i el seu advocat. En aquest moment generaven un clima de confiança per tal que l'interessat efectués la paga i senyal.

Era al moment de l'escriptura pública que els estafats es donaven compte de l'engany, i és que tant la suposada propietària com el fals advocat no es presentaven. Fins al moment, es té constància de cinc víctimes i el valor de l'estafa ascendeix fins als 122.000 euros.
 

La còmplice, en crida i cerca

La primera denúncia la va efectuar una persona que assegurava que l'havien estafat en la compra d'un pis al barri de Sants, a Barcelona. Finalment, aquesta setmana s'ha detingut al cervell de l'operació, l'home de 45 anys que es feia passar per advocat. L'arrestat era conegut pel seu alt nivell de vida i figurava com responsable d'una agència immobiliària.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on