Cau a Cambrils i la Pobla de Montornès part d'una banda que tenia plantacions de marihuana a tot Catalunya

També se'ls acusa de defraudació de fluid elèctric

Els Mossos d'Esquadra, durant el desenvolupament d'una de les detencions.
Els Mossos d'Esquadra, durant el desenvolupament d'una de les detencions. | Cedida CME

Els Mossos d'Esquadra i la Unitat Regional Operativa de Vigilància Duanera de l’Agència Tributaria a Catalunya van detenir entre els mesos de gener i febrer disset persones, de nacionalitat espanyola, italiana, peruana, russa, alemanya, holandesa i portuguesa, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Les detencions es van produir arreu de Catalunya, però a l'àrea metropolitana de Tarragona es van concentrar a Cambrils i a la Pobla de Montornès. També hi va haver detencions a la Sènia, a les Terres de l'Ebre.

L'origen, a Manresa

La investigació es va iniciar el setembre de 2016 quan els agents van tenir coneixement que al carrer del Fonollar de Manresa s’havia detectat una forta olor de marihuana. Després de les primeres indagacions, els Mossos van confirmar que en aquesta zona hi havia un cultiu interior de marihuana i que les persones que el gestionaven tenien antecedents per tràfic de drogues.

Més endavant, els investigadors van determinar que aquest grup de persones es dedicava al cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana indoor en diverses zones del territori català. En van trobar, a banda de Cambrils, la Pobla de Montornès i la Sènia, a Manresa, Callús, Súria, Premià de Dalt, Vallromanes, Montmajor, la Seu d’Urgell i el Coll de Nargó.

Una de les plantacions localitzades per la policia catalana.
Una de les plantacions localitzades per la policia catalana. | Cedida CME

 

Punxaven la llum

En el decurs de la investigació els agents van poder determinar que el grup estava format per catorze persones, a més de diversos col·laboradors que els facilitaven l’existència de les plantacions. També disposaven de l’ajuda de dos electricistes que s’encarregaven de fer totes les connexions fraudulentes durant les instal·lacions dels cultius. A més, també tenien un administrador de finques que els buscava immobles on poder fer-hi les plantacions.

En una fase més avançada de la investigació els agents van saber que la majoria d’investigats compartien el subministrador. Aquesta persona, sota l’aparença de tenir un negoci lícit de jardineria, amagava el cultiu massiu d’esquetxos de marihuana per a la seva venda. A l’interior d’una de les seves naus es van localitzar 20.000 esqueixos de marihuana perfectament envasats en cubetes de metacrilat. A més, també se l’acusa de comprar posteriorment la producció de marihuana d’aquestes plantacions i exportar-la a diversos països d’Europa.

També armes

Finalment, l’operació es va desenvolupar en diverses fases entre el 26 de gener i el 23 de febrer, i va permetre detenir un total de 20 persones. Durant els escorcolls es van comissar 26.000 plantes de marihuana, 34.000 euros en efectiu i dues armes de foc. La magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Manresa va decretar ingrés a presó per a onze dels detinguts.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on