Busquen una noia de 16 anys de Torreforta que ha desaparegut

Els familiars demanen col·laboració ciutadana per trobar-la

Imatge d'Esmeralda, la jove de 16 anys desapareguda a Tordera.
Imatge d'Esmeralda, la jove de 16 anys desapareguda a Tordera. | Cedida

Esmeralda és una noia de 16 anys, natural del barri tarragoní de Torreforta, que està internada al centre residencial d’educació intensiva (CREI) Mas Ritort de Tordera, al Maresme. No obstant això, el passat dijous, 21 de juny, la noia s’hauria escapat amb una altra jove del mateix centre, després que els monitors portessin el grup de menors a la platja.

Segons ha explicat la seva mare a 'delCamp.cat', la jove portava una samarreta vermella amb la paraula «DOOP» inscrita en blanc, un pantaló gris i unes sabates negres. Es tracta d’una noia d’1,60 metres d’alçada, amb el cabell castany clar —que acostuma a portar recollit amb un monyo—, ulls verdosos i una cicatriu a la parpella de l’ull dret. 

Es demana la col·laboració ciutadana

La noia, que té una minusvàlida del 40%, es fa passar per una d’adolescent d’ètnia gitana sota el nom d’Esmeralda Amaya Cortés. No obstant això, i segons assegura la mare de la menor, ni és d’ètnia gitana ni aquests són els seus cognoms reals. Ara, la mare d'Esmeralda demana ajuda a la ciutadania per aconseguir trobar la jove de 16 anys. 

Esmeralda, la jove de 16 anys desapareguda a Tordera.
Esmeralda, la jove de 16 anys desapareguda a Tordera. | Cedida

 

Una altra dona desapareguda al Maresme

D'altra banda, cal recordar que el mateix dia, els Mossos d'Esquadra informaven de la desaparició d'una dona de 50 anys a Premià de Mar, també al Maresme. Es tracta de la Teresa, de 50 anys, i per la qual el cos policial català ha activat tots els canals de cerca i ha avisat a tothom que en tingui qualsevol informació que es posi en contacte amb el 112.

La pista de la Teresa es va perdre el passat 2 de juny al matí. A través d’una  piulada els Mossos d’Esquadra avisen de la pèrdua i expliquen que es tracta d’una dona de constitució normal, amb una alçada d’1,68 i ulls castanys i grans. Tanmateix, informen que es tracta d’una dona que necessita medicació i per la qual cosa la seva troballa és de màxima urgència. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on