Les baixes temperatures i les nevades reanimen les queixes dels Mossos pel fred

La causa és que la Direcció General de la Policia no considera zona gèlid el Camp de Tarragona

Els Mossos d'Esquadra es queixen que passen fred amb els seus uniformes actuals.
Els Mossos d'Esquadra es queixen que passen fred amb els seus uniformes actuals. | delCamp.cat

Amb l'arribada del fred també arriben les tradicionals queixes dels sindicats dels Mossos d'Esquadra que, com que no s'arregla, hi insisteixen cada any o en cada onada de fred. El sindicat USPAC, majoritari al Camp de Tarragona, ha denunciat la falta de roba d'hivern, que en aquesta ocasió no ha estat només d'unes comarques d'interior en concret sinó que ha estat generalitzat. Segons denuncien, la Direcció General de la Policia no considera aquestes comarques com a zones gèlides i per tant no tenen dret a tenir roba tèrmica d'uniforme.

Les jaquetes dels Mossos d'Esquadra.
Les jaquetes dels Mossos d'Esquadra. | delCamp.cat

 

A causa d'això, alguns agents ja han tirat pel dret i s'han vestit amb elements no reglamentaris, cosa que els podria comportar una sanció. Es tracta de guants o sabates per paliar el fred que senten. Denuncien a més que la jaqueta corporativa de Seguretat Ciutadana és molt fina i no és impermeable. A més temen que aquestes baixes temperatures provoquin malalties en els agents i els acabin descomptant els dies de baixa. És per això que reclamen guants, roba tèrmica, gorros de llana, entre d'altres, per poder soportar els serveis.

Des del Departament d'Interior s'ha assegurat que amb la nova uniformitat per capes —ara aturada, amb el relleu del conseller Jané i amb el cessament per l'article 155 de la Constitució Espanyola del conseller Forn, ara entre reixes— se solucionarà el problema. Des de l'USPAC es fa una crida als agents que treballen en aquestes comarques que presentin queixes per escrit com a nota informativa als seus comandaments si han de patrullar en zones de fred sense roba tèrmica.

Sabates no reglamentàries.
Sabates no reglamentàries. | delCamp.cat

 

Guants no reglamentaris.
Guants no reglamentaris. | delCamp.cat

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on