El segon autor de l'atracament mortal a Cambrils l'any 2010, jutjat per assassinat

El judici, que ha començat avui 2 de juliol, s'allargarà fins al dia 4 i declararà un altre dels acusats

Imatge de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona
Imatge de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona | ACN

El segon autor de l'assassinat de la treballadora del Banc Santander de Cambrils l'any 2010, ja ha començat el seu procés judicial. Així doncs, avui a dos quarts de deu del matí ha començat la seva declaració a la secció segona de l'Audiència Provincial de Tarragona i, el judici, s'allargarà fins al pròxim dia 4 de juliol. A més, s'ha desmarcat dels fets de l'assassinat de la caixera de 25 anys.

«M'ho va proposar i vaig acceptar»

L'individu s'enfronta a 24 anys de presó i ha reconegut parcialment els fets. El processat, a més, s'ha desmarcat de la mort d'Estela Calduch, la treballadora de 25 anys assassinada durant l'atracament. Així doncs, ha mantingut en el rol de còmplice del cervell del pla, el qual ja està a presó, condemnat per assassinat a una pena de 21 anys i mig. En aquest sentit, l'home ha dit que no en recorda el nom, ja que el va conèixer en un bar i que aquest li va plantejar el pla una setmana abans de l'assalt. «M'ho va proposar i vaig acceptar», ha confessat.

L'acusat ha assegurat que es van trobar directament a Cambrils i, a més, ha declarat que sabia que el company anava armat i que només es va limitar a vigilar des de la porta de la sucursal i que, en sentir la detonació, va fugir corrents sense arribar a veure la treballadora morta.

L'individu s'ha reconegut a si mateix en les imatges captades per la càmera del banc, va fer vida normal fins que va ser detingut cinc anys després dels fets i, fins al moment, no havia declarat ni en seu policial ni en seu judicial. A més, a l'Audiència també es jutja el tercer home implicat, que va llogar la furgoneta amb la qual els atracadors van cometre l'atracament. Tant l'individu ja a presó, com tots els dos que s'estan jutjant són del País Basc.

Un atracament mortal a Cambrils 

El 25 d'octubre de 2010 va passar l'atracament mortal de Cambrils. Un home, Manuel Amancio Álvarez 'el Bravo', va quedar amb els dos acusats al municipi de la Costa Daurada per cometre l'atracament. L'acusat que ha declarat avui, diu ser coneixedor que portava una arma i que en sentir el tret, va fugir, quan un d'ells, havia entrat i es va dirigir a la zona de la caixa, per finalment disparar a la jove Estela Calduch, de Sant Carles de la Ràpita, que va morir dessagnada. Després d'amenaçar i intimidar diverses treballadores, va fugir sense endur-se diners. Tots tres van fugir en la furgoneta de lloguer i, ara, un dels acusats s'enfronta a 24 anys de presó i, l'altre, a 10 mesos i 16 dies.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on