Vicent Sanchis no garanteix que TV3 pugui seguir emetent produccions externes a partir del juny

Hisenda reclama a la CCMA, des de fa anys, 168 milions d’euros

El director de TV3 Vicenç Sanchís
El director de TV3 Vicent Sanchis | Cedida

Vicent Sanchis, director de TV3, no garanteix la continuïtat de programes externs a la pròpia producció de la cadena. Afirma que es a causa del canvi legal que fa que ara la televisió publica hagi de pagar l’IVA de les subvencions públiques rebudes.

Sanchis ha explicat en més d’una ocasió que Hisenda reclama a la CCMA des de fa anys 168 milions d’euros per un canvi de criteri en l'IVA per a entitats que reben subvencions públiques. A partir d’aquest passat novembre aquest canvi s’ha convertit en llei pel que la cadena pública ja no pot posposar més els pagaments, que hauria de ser aquest any de 30 milions.

No hi haurà diners per programes de producció externa

Sanchis ha informat que per aquest 2018 s'ha fet una planificació pressupostària tenint aquest fet en compte. Assegura que si no hi ha canvis, a partir del juny, TV3 només podrà emetre programes de producció interna, ja que no tindrà diners suficients per pagar els externs.

El director de TV3 ha afegit que les mesures necessàries s’aniran prenent de forma gradual, però que la situació es pot agreujar sobretot a partir del juny, quan només hi haurà pressupost per a producció interna si no passa res nou. Això pot afectar a tots els programes produïts externament, inclòs el 'Polònia'.

De fet fa poc hem vist com alguns programes de la cadena ja s’han vist afectats, ha estat el cas del magazín ‘Tarda Oberta’, producció de Mediapro. «Estàvem contents amb els resultats, amb l'equip, l'hauríem mantingut tot l'any, era un programa ben fet, amb qualitat i amb audiència». La cadena el va haver de suspendre.

Acusa els partits unionistes

Sanchis ha acusat el PP, el PSOE, Cs i algunes persones del PSC d'atacar els mitjans públics catalans per justificar mesures com la que han pres. Afirma que mesures d’aquest tipus són «míssil dirigit a la línia de flotació dels mitjans de comunicació públics».

«No poden colar per la porta del darrere un 155 per destruir els mitjans públics de la Generalitat», denuncia Sanchis. Afegeix a més: «Convé que ens espavilem, que el nou govern s'espavili, perquè si no la gent que diu que som el pitjor del pitjor del món, quan som líders d'audiència, se'n sortiran i aconseguiran el que volen».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on