La URV, en desacord amb la sentència de 'La Manada'

L'Observatori d'Igualtat de la Universitat es posiciona en contra de la decisió de l'Audiència de Navarra

La URV impulsa aquest projecte.
Imatge de l'edifici del Rectorat de la URV | delCamp.cat 

L'Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgilia (URV) s'ha sumat a un comunicat firmat per les unitats d'Igualtat de les universitats catalanes, per mostrar el seu desacord amb la sentència judicial de 'La Manada'. Denuncien que els fets fossin titllats d'abús sexual i no de violació. 

En el comunicat es denuncia la sentència i asseguren que suposa que les dones es trobin indefenses davant de la justícia. «Una justícia que, massa sovint, ens desempara i ens desprotegeix», asseguren. 

I afegeixen: «Considerem que la sentència dictada contra els cinc agressors de 'La Manada' va més en la línia de retallar la llibertat de les dones que de coartar les actuacions violentes contra elles».

  Asseguren, a més, que aquesta sentència reforça la «cultura de la violació» que ja hi ha en alguns estrats de la societat. I critiquen que la víctima hagi de demostrar el seu no-consentiment i la violència exercida sobre ella mentre el «benefici del dubte recaigui sobre els agressors». 

  «La sentència no ens apropa a la igualtat, sinó al contrari, perpetua l’ús i abús de poder i la força bruta, és a dir, el patriarcat en la seva forma més primària», resa el comunicat.

   

  El paper de les universitats per la igualtat de gènere

  Per tots aquests motius les diverses unitats d'Igualtat de les universitats catalanes, entre elles la de la URV, demanen a la societat que «acabi amb les complicitats, comentaris irònics o fins i tot acudits que fomenten actituds de superioritat envers les dones». 

  I asseguren que les universitats han de donar exemple i treballar per una «societat més justa i lliure que permeti a totes les dones viure amb seguretat i plenitud».

  La sentència de 'La Manada' es va fer pública el passat 26 d'abril i va aixecar crítiques de tota mena. Des d'aquell dia diverses mobilitzacions s'han dut a terme en moltes ciutats de l'estat espanyol, entre elles Tarragona. 


  Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

  A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on