UGT Ferroviària de Tarragona, molesta per la presència de Camil Ros a la manifestació pels polítics presos

El líder de la UGT a Catalunya, Camil Ros, va donar suport a l'organitzadora Espai Democràcia i Convivència

UGT Ferroviària de Tarragona demana la dimissió del Secretari General de Catalunya per participar a la manifestació pels polítics presos
UGT Ferroviària de Tarragona demana la dimissió del Secretari General de Catalunya per participar a la manifestació pels polítics presos | Cedida

El Sindicat Ferroviari de la UGT-Tarragona reclama la dimissió del Secretari General de Catalunya, Camil Ros, per haver participat en la manifestació pels polítics presos celebrada el passat 15 d'abril a Barcelona. Ros va donar suport a l'agrupació Espai Democràcia i Convivència, principal organitzadora de la manifestació. En l'assemblea de delegats de la UGT de Tarragona celebrada a Bonavista aquest dimarts, 24 d'abril, es va fer la petició de dimissió «de manera generalitzada per part de la majoria dels assistents», apunta UGT Ferrioviària de Tarragona. 

El Responsable del Sindicat Ferrioviari de Tarragona va recriminar a Ros que la participació en aquest tipus de manifestacions provoca moltes baixes d'afilicats al sindicat, i li va retreure que no convoqués cap comitè extraordinari per prendre la decisió. 

Tal com informa 'Tarragona21', almenys vuit delegats del sindicat van intervenir durant l'assemblea per recriminar a Camil Ros que el sindicat participés en una manifestació que consideren independentista. Ros, per la seva banda, va justificar la seva participació per la «complicada situació» que s'està vivint a Catalunya, i que el paper de la UGT és intentar «aixecar ponts» entre els dos blocs. 

Situació tensa durant l'assemblea

Delegats i militants que van assistir a l'assemblea asseguren que es va celebrar en un clima de tensió i que en fins a cinc casos es va demanar la dimissió del Secretari General de Catalunya. Per part de representants d'empreses com Renfe, Correus o el Port de Tarragona es va recriminar el paper general del sindicat en el procés independentista, i se li va dir que UGT és estatuàriament «confederal». 

D'altra banda, Ros va rebre el suport d'un grup d'assistents més reduït argumentant que la presència del sindicat a la manifestació era per defensar l'alliberament els polítics presos, ja que es considera que la mesura de presó preventiva és «desproporcionada». Tanmateix, altres delegats van estar a favor de posicionar-se en cap dels bàndols i de mantenir-se equidistant. 

Joan Llort, secretari territorial de la UGT, per la seva banda, ha declarat que la situació a l'assemblea no va ser realment tan tensa, que les disputes van ser les «habituals» i que «només una persona va demanar la dimissió de Ros». 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on