La tècnica per obrir la porta del cotxe amb seguretat que pot salvar moltes vides

Girar el cos i obrir amb la mà dreta amplia molt el camp de visió per així evitar accidents o topades amb vianants i ciclistes

La Guàrdia Civil ha recordat aquesta setmana una maniobra que pot ajudar a salvar milers de vides quan estem al cotxe. Tot i ser molt coneguda, són pocs els que fan servir l'anomenada 'tècnica holandesa' per baixar del cotxe, tot i saber que aquest senzill gest ajuda a millorar la visibilitat del pilot i de la resta d'ocupants del cotxe. A més, millora la seguretat vial, preservant la integritat dels ciclistes i els vianants.

  

  

Aquest moviment és molt popular als Països Baixos i per això porta aquest nom. Concretament consisteix a girar una mica el cos en direcció a la porta i obrir-la amb la mà dreta. Així doncs, cada vegada que el conductor o qualsevol dels ocupants del vehicle hagin de baixa, girarà el cos i el coll fent que, en obrir la porta, la visibilitat sigui molt millor, evitant accidents.

Moltes vides salvades

Aquest hàbit està ja molt estès a Holanda i, com les autoritats han comprovat, realment ajuda a evitar molts accidents. Així, doncs, la policia pretén ara que tothom, i entre ells els catalans, incloguin aquesta entre les seves bones pràctiques quan es desplacen en cotxe.

 

I és que encara són molts els que baixen del cotxe obrint la porta amb la mà esquerra i sense comprovar si ve algú. Aquesta és una pràctica molt perillosa que produeix molts dels accidents urbans, ja que la porta oberta envaeix el carril pel qual circula l'altre vehicle o persona, provocant un xoc.

Les xarxes socials, en contra

Tot i els beneficis que implica aquesta pràctica, les xarxes socials s'han posat en contra d'ella assegurant que no té en compte l'important ús dels retrovisors. Argumenten que el mirall ja està instal·lat al cotxe per poder veure el lateral i darrere del cotxe sense haver de girar-se. Tot i això, cal recordar que els ocupants del cotxe que viatgen darrere no compten amb aquesta prestació, per tant la tècnica holandesa pot ser de molta ajuda.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on