Els efectes de la pujada del nivell del mar sobre la Costa Daurada

Els científics asseguren que seguirà incrementant l'augment del nivell del mar

Tarragona notaria de ple les conseqüències.
Tarragona notaria de ple les conseqüències. | delCamp.cat

 

Una de les preocupacions existents al planeta, derivada del sobreescalfament global, és l'augment del nivell del mar. Segons els científics, podria arribar a augmentar 20 metres en les properes dècades. Quines conseqüències tindria això, concretament, al litoral tarragoní? 

Tarragona és la ciutat que abans podria patir inundacions d'entre totes les zones costaneres del voltant si l'aigua superés el cabal del mar a causa del canvi climàtic. Tot seguit, li tocaria a Torredembarra, i en un segon pla quedarien municipis com Cambrils, Salou i el Vendrell, segons les dades del mapa de risc de 'Surging Seas'.

Es tracta d'un fet que ens resulta estrany, però que podria succeir si no es fa un esforç entre tots per evitar-hoEl nivell de l'aigua del mar està incrementant arreu del món, a causa de l'escalfament derivat del canvi climàtic. Això comporta greus perjudicis pels casquets polars perquè es desfan i poden provocar aquestes inundacions. 

Aquestes són les imatges que demostren com quedaria el litoral de Tarragona —més enllà de la ciutat mateixa, a la part superior— si el nivell marí augmentés vint metres:

Calafell i Cunit.
Calafell i Cunit. | delCamp.cat

 

Roda de Berà i el Vendrell.
Roda de Berà i el Vendrell. | delCamp.cat

 

Torredembarra i Altafulla.
Torredembarra i Altafulla. | delCamp.cat

 

La costa de Vila-seca, Salou i Cambrils.
La costa de Vila-seca, Salou i Cambrils. | delCamp.cat

Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on