Simulacre d'incendi en un creuer al moll de Llevant de Tarragona

El port tarragoní també ha acollit la jornada tècnica «Actuacions en cas d'emergència en creuers atracats en ports»

Una imatge del simulacre realitzat al creuer Costa Victoria
Una imatge del simulacre realitzat al creuer Costa Victoria | Port de Tarragona

El creuer Costa Victoria de la companyia Costa Crociere va ser l’escenari del simulacre d’emergència que es va fer el passat 20 d’abril al moll de Llevant del Port de Tarragona. En aquesta prova, que va consistir en la simulació d’un incendi a les cobertes del vaixell, hi van participar l’Autoritat Portuària de Tarragona, Capitania Marítima, Bombers de la Generalitat, Bombers del Parc Químic, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil.

La maniobra, superada amb èxit, va servir per comprovar el bon funcionament del protocol d’emergència per aquests casos i la coordinació de les actuacions de tots els equips implicats, ja siguin del propi creuer com de les dotacions de suport extern.

Reflexió i anàlisi a la jornada «Actuacions en cas d'emergència en creuers atracats en ports»

En consonància amb el simulacre fet al creuer Costa Victoria, també s’ha celebrat la jornada tècnica «Actuacions en cas d’emergència en creuers atracats en ports», una trobada que vol analitzar la resposta dels diferents agents implicats durant aquest tipus de maniobres, la metodologia d’actuació i la coordinació entre equips.

La jornada, que va tenir lloc el dijous 26 d’abril a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona, va ser inaugurada pel president del port tarragoní, Josep Andreu, i va comptar amb la presència de tots els equips implicats durant el simulacre del Costa Victoria.

Des de l’Autoritat Portuària es va parlar, principalment, del Pla d’Autoprotecció del Port i de la coordinació d’actuacions en cas d’emergència mentre que Salvament Marítim, per la seva part, va intervenir en la jornada amb una explicació sobre operacions de salvament en vaixells amb passatge. Capitania Marítima i els Bombers de la Generalitat, d’altra banda, van exposar diverses qüestions relatives a la seguretat en creuers, l’evacuació de grans vaixells i la gestió d’actuacions operatives en emergències. Per últim, els diversos agents involucrats al simulacre van participar en una taula rodona, on van analitzar la feina feta i els resultats de la maniobra conjunta.

Una iniciativa a tres bandes

La jornada «Actuacions en cas d’emergència en creuers atracats en ports» forma part del programa de gestió operativa en incidents marítims, una iniciativa dels Bombers de la Generalitat conjuntament amb l’Autoritat Portuària de Tarragona i Salvament Marítim que busca, des de fa quatre anys, integrar de manera efectiva tots els actors que intervenen en la resolució d’una emergència en àmbit marítim.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on