Quatre errors que poden causar avaries al teu cotxe durant les vacances

El manteniment del vehicle és molt important abans de realitzar qualsevol desplaçament

El mantenimiento del vehículo es muy importante a la hora de viajar.
El manteniment del vehicle és molt important a l'hora de viatjar. | Cedida
 

Per evitar que el teu vehicle pateixi massa desgast amb el pas dels anys i pugui seguir igual del segur que el primer dia que el vas treure del concessionari, portar un manteniment correcte és vital. Un mal manteniment del nostre cotxe pot ser un risc per a totes les persones que hi viatgin. En el pitjor dels casos, una avaria pot ser sinònim de necessitar comprar un altre cotxe, per la qual cosa portar al dia les revisions i els canvis de components necessaris és molt important.

Canviar la corretja de distribució. La substitució de la corretja de distribució és una de les operacions més cares del manteniment del teu vehicle, però alhora obligada de fer per mantenir-lo en condicions òptimes.

En funció del motor i el fabricant, l'operació s'ha de fer en un nombre concret de quilòmetres o passats cinc anys de l'últim canvi. Per realitzar aquesta operació, el conductor haurà de gastar-se aproximadament uns 350 euros. Sinó realitzes aquesta operació, la corretja pot trencar-se i causar greus danys en tot el motor.

Cura amb l'oli. Avui dia, que el nivell d'oli en el motor sigui baix és gairebé impossible. Solament mirant la vareta es pot comprovar fàcilment el nivell i posar-ne més sense complicació.

Si el nivell és baix i no ho soluciones, el motor no estarà perfectament lubricat i les peces xocaran les unes amb les altres, podria suposar una de les avaries més cares. El preu d'aquesta reparació superarà els 3.000 euros.

Líquid refrigerant. Aquest component és vital per al motor dels vehicles. La seva funció és mantenir el motor a la temperatura correcta i evitar d'aquesta forma temperatures massa fredes o massa calentes.

Aquest líquid també protegeix de la corrosió del motor. Si no tens un nivell adequat d'aquest líquid pots patir avaries greus per culpa d'un excés de temperatura en el motor. Les avaries en aquest cas, sinó es manté de forma correcta, poden arribar als 2.000 euros.

Mirar bé el dipòsit de combustible. A l'hora de tirar combustible al cotxe cal mirar que s'estigui tirant el que correspon per al motor. Pot semblar una ximpleria, però ocorre molt més del que ens pensem.


Si s'emplena, per exemple, el dipòsit d'un vehicle diésel amb gasolina, el correcte seria trucar la grua abans d'arrencar el cotxe per evitar-ne arrencada i d'aquesta manera pugui netejar-se el motor de forma segura. Si circules després de repostar equívocament, l'error pot sortir-te molt car, ja que diverses peces de l'interior del motor poden fer-se malbé. En aquest cas, la reparació pot arribar a superar fàcilment els 2.000 euros.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on