Les plataformes pel transport públic carreguen contra Salou i Cambrils per defensar el desmantellament

Aquest dijous han presentat una queixa al Síndic de Greuges

Riol i Pallarès, a la presentació que han fet aquest dijous al matí a Tarragona.
Riol i Pallarès, a la presentació que han fet aquest dijous al matí a Tarragona. | Gerard Recasens

Les associacions en defensa del transport públic del Camp de Tarragona, Pdf.Camp i l'associació PTP, han carregat aquest dijous contra els alcaldes de Salou, Pere Granados, i Cambrils, Camí Mendoza, per «celebrar el desmantellament de la via de tren pel litoral dels seus municipis». Les entitats creuen que s'està reclamant aquest desmantellament sense que s'hagi plantejat una alternativa per als passatgers dels trens. «Creiem que el que s'està plantejant és un atemptat contra els usuaris», ha manifestat el responsable de Pdf.Camp, Albert Pallarès.

Aquest dijous, a primera hora del matí, les dues plataformes han presentat una queixa al Síndic de Greuges en què li sol·liciten la seva intervenció pel que fa a desmantellar el tram de via entre Cambrils i Port Aventura. Demanen que el Síndic mediï per evitar que es liquidi la via actual. «Al pla territorial no es parla de desmantellar, sinó de condicionar les vies perquè hi pugui circular un tren-tramvia», ha explicat el responsable de PTP, Ricard Riol. «Els alcaldes de Salou i Cambrils, doncs, no haurien de ser a la foto que es van fer fa uns dies», ha explicat.

 

Volen el desmantellament immediat

Granados i Mendoza, juntament amb els alcaldes de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, van prendre la iniciativa el passat dijous, reclamant que, un cop entri en funcionament el Corredor Mediterrani, es desmantelli de manera integral el traçat actual per evitar que es converteixi, en paraules de Pere Granados, en un «cau de porqueria». Salou i Cambrils mantenen l'objectiu del tren-tramvia, però no a curt termini.

Explicaven fa uns dies que «no es tracta d'un projecte immediat, i per tant volem que primer es desmentellin les vies per, més endavant, crera un nou traçat». Granados, el més bel·ligerant fa uns dies, va carregar contra les plataformes, a qui va demanar «més rigor» en les seves propostes. «Hem de tenir en compte la legalitat, no ens la podem saltar: l'informe d'impacte ambiental del Corredor del Mediterrani obliga al desmantellament que nosaltres exigim», insistia l'alcalde de Salou. 

«És una il·legalitat»

Avui, les plataformes han respost amb contundència a l'alcalde de Salou. Ricard Riol ha assegurat que «els alcaldes es guien per una declaració d'impacte ambiental de fa vint anys» i ha asssegurat que «desmantellar les vies de manera integral és, a més d'un important perjudici als usuaris, inviable: la urbanització val 60 milions d'euros que no sabem d'on sortiran a Salou i, a Cambrils, no hi ha ni projecte»

«Es tracta d'una il·legalitat», ha assegurat Riol, que ha exemplificat diverses normatives catalanes i estatals que, al seu parer, impedirien el desmantellament, i ha posat el focus en com perjudicaria els usuaris. «La nova estació de Cambrils Nord és a dos quilòmetres del centre, i la de Port Aventura, que seria on haurien d'anar els salouencs, també a dos quilòmetres», ha explicat referint-se a l'empitjorament de les condicions que suposaria el desmantellament.

«Demanem que els trens de mercaderies i de llarga distància passin per la nova variant, però que, mentre no hi hagi tren-tramvia, els Rodalies segueixin passant per la línia de la costa», ha dit, clarament, Riol. En defensa dels drets dels usuaris, asseguren que aniran fins on calgui, fins i tot «no és descartable imposar un contenciós-administratiu». De moment, però, la primera parada ha estat la queixa al Síndic de Greuges.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on