El pare de la Marta, la lleidatana que va morir en un accident de trànsit: «La van matar uns terroristes de la carretera»

La plataforma Stop Accidentes ha escollit el fatídic accident de la lleidatana per intentar canviar la llei

Imagen de la joven fallecida Marta Soria
Imatge d'arxiu de Marta Soria, víctima d'un accident de trànsit.  | Telecinco

El 15 d'octubre del 2016, la jove lleidatana Marta Soria moria en un tràgic accident de trànsit sense que ella pogués fer res per evitar-ho. Els fets van tenir lloc de nit a l'N-240, a Lleida. 

La jove de 27 anys i veïna de les Borges Blanques va perdre la vida després que un altre vehicle que conduïa a més de 200 quilòmetres per hora en un tram de 90 i amb les llums apagades, va envair el seu carril, provocant que el turisme de la jove sortís disparat de la via i caigués al canal, sense que es pogués fer res per salvar-li la vida.

Diversos mitjans apunten que el turisme que va col·lidir amb el de la Marta estava competint amb un altre cotxe a la carretera. Després del sinistre, cap dels implicats va alertar de l'accident. Finalment, els Mossos d'Esquadra van trobar el seu cos al fons d'un canal paral·lel a la via.

Una carrera il·legal

De fet, els pares i els investigadors del cas sospitaven que els altres dos turismes implicats en l'accident estaven fent una carrera il·legal. I és que els dos conductors tenien antecedents per delictes contra la seguretat viària. 

Per aquest motiu, els pares de la jove lleidatana creuen que la mort de la seva fila s'hauria pogut evitar si es prenguessin les mesures de seguretat idònies i s'endurissin les penes per delictes contra la seguretat viària. I és que cal recordar que els ocupants dels dos turismes que van xocar amb la Marta estaven realitzant una carrera il·legal, de nit, amb les llums apagades i a més de 200 quilòmetres per hora. 

Així doncs, no és d'estranyar que el pare de la víctima els anomeni «terroristes de la carretera». Ara, la família de la Marta i altres famílies de víctimes en accidents de trànsit per imprudències i delictes contra la seguretat viària demanen que tots aquests casos serveixin perquè les penes s'endureixin per als culpables. I és que els culpables de la mort de la jove lleidatana estan actualment en llibertat.

Imagen de los familiares de Marta Soria
Imatge dels familiars de Marta Soria. | CatalunyaDiari.cat

 

La lleidatana Marta Soria, com a exemple

Des de la proposta que ha arribat al Congrés dels Diputats de la mà d'Stop Accidentes, es demana que els responsables d'accidents amb «un alt grau d'imprudència» haurien de complir amb unes sentències condemnatòries molt més fermes i severes. 

Tanmateix, s'ha posat com a exemple la mort de Marta Soria per proposar, a més d'aquestes penes de presó, que s'inclogui la possibilitat «de decretar en aquests casos presó preventiva immediata després del sinistre», ja que des de l'associació se'ls considera homicidis i no simples imprudències.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on