La Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta exigeixen participar en la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Els representants comarcals es mostren «molt preocupats» per la destinació dels quatre milions d'euros restants del fons de l'Hospital Comarcal, ja que temen que siguin desviats a cobrir necessitats de l'hospital de Reus

Imatge de la reunió del passat dijous sobre la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre | delCamp.cat

Els alcaldes de Móra d'Ebre i Falset, Joan Pinyol i Jaume Domènech, els presidents de la Ribera d'Ebre i el Priorat, Gemma Carim i Joan Carles Garcia, i el vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de la Pobla de Massaluca, Antoni Ferré, es van reunir ahir a l'Ajuntament de Móra d'Ebre per a analitzar la situació en què es troba la gestió de l'Hospital Comarcal. Els representants polítics de les tres comarques van mostrar el seu neguit pels darrers esdeveniments relacionats amb el futur de l'hospital. 

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, en qualitat de portaveu de tots els reunits, ha manifestat que es va demanar una reunió urgent amb el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín o amb la persona responsable, perquè «es tingui en compte les opinions del territori». El problema, relacionat amb el futur de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, sorgeix de la decisió de la junta general de l'Hospital Sant Joan de Reus, que va aprovar l'estiu passat destinar 4 milions d'euros dels 8 milions del fons de reserva l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre a eixugar el dèficit del centre sanitari de la capital del Baix Camp.

Els alcaldes i presidents comarcals es mostren «molt preocupats» per la destinació dels quatre milions d'euros restants del fons de l'Hospital Comarcal, ja que temen que siguin desviats per l'empresa Sagessa a cobrir necessitats de l'hospital de Reus. El pla d'inversors que havien consensuat mesos enrere els sindicats amb la direcció de Sagessa per a invertir 2,3 milions d'euros a la millora del centre hospitalari de Móra d'Ebre, fan augmentar el temor, ja que segons constaten els reunits, els diners «ni hi són ni s'espera que hi siguin». A més, asseguren que l'empresa Sagessa, controlada per l'Ajuntament de Reus, els ha dit que no faran inversions sense que ho indiqui el Servei Català de la Salut, ja que pel temps de concessió de la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre que li queda, no es pot amortitzar les inversions.

La preocupació també està relacionada amb les declaracions efectuades per conseller Toni Comin, en les que anunciava que Salut integrarà tots els hospitals de les Terres de l'Ebre en una xarxa assistencial territorial. Els representants polítics de les tres comarques consideren: «No té cap sentit que el conseller digui aquestes coses sense informar ni parlar amb el territori. Exigim participar en les decisions que afecten l'hospital de Móra d'Ebre, exigim participar en la gestió del centre sanitari i exigim que se'ns tingui en compte i que es valorin les nostres opinions».

A la reunió per exigir participar en la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre també hi havia d'assistir el president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, Carles Luz, que finalment no va poder assistir-hi per motius d'agenda, i va delegar la seva representació en Toni Ferré.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on