L'Ajuntament de Barcelona obrirà una nova convocatòria per a agents de la Guàrdia Urbana

D'aquesta manera, el consistori continua amb la seva voluntat de renovar el cos policial

Ada Colau entregant les distincions als nous caporals de la Guàrdia Urbana
Ada Colau entregant les distincions als nous caporals de la Guàrdia Urbana | delCamp.cat

L'Ajuntament de Barcelona seguirà amb el seu objectiu de renovar el cos de la Guàrdia Urbana i pròximament obrirà una nova convocatòria per a noves places d'agent del cos policial. Una ampliació de la plantilla que també respon a la voluntat del govern d'Ada Colau d'estendre a tota la ciutat la policia del barri, ja que, actualment, només funciona a Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu.

Colau ha fet aquestes declaracions en l'acte de promoció dels nous comandaments de la Guàrdia Urbana aquest dimecres 24 de gener, on s'han nomenat 8 nous sotsinspectors, 22 agents i 59 caporals. De fet, es tracta de la promoció interna més important que ha fet aquest cos en els últims 15 anys. 

Un total de 117 agents nous 

Així doncs, les persones seleccionades hauran d'ingressar a l'acadèmia policial i no serà fins al juny del 2019 quan s'incorporin a la plantilla. De fet, aquest mes de juny s'estrenaran els 117 nous agents que el passat 2017 ja van superar la convocatòria pública. 

L'alcaldessa de Barcelona creu que la policia de barri dona una imatge de «policia de proximitat» i que aquesta idea és precisament «un dels orígens del cos de la Guàrdia Urbana». 

Tanmateix, Colau ha volgut destacar la professionalitat amb què el cos ha actuat en els últims mesos, ja que considera que «les actuacions tan dures» que va viure Barcelona aquest estiu han servit «perquè la gent vegi que la nostra policia està preparada».

Ada Colau entrant al Saló de Cent entre els nous caporals de la Guàrdia Urbana
Ada Colau entrant al Saló de Cent entre els nous caporals de la Guàrdia Urbana | delCamp.cat

 

Colau anima les dones a participar

Ada Colau ha aprofitat l'ocasió per «animar a les dones a què participin en les promocions internes de la policia», amb la voluntat d'augmentar el nombre de dones als alts càrrecs del cos policial. De fet, avui s'han promocionat nou dones a càrrecs superiors de la Guàrdia Urbana, però Colau assegura que «a poc a poc s'ha d'anar lluitant per guanyar presència». 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on