La Guàrdia Civil alerta sobre una nova estafa relacionada amb la Declaració de la Renda

L'estafa s'empra via Whatsapp i el cos policial ja ha alertat de la perillositat

Agencia Tributaria
L'Agència Tributària en una imatge d'arxiu | Cedida

La Guàrdia Civil ha alertat als consumidors sobre una nova estafa en relació a la Declaració de la Renda. Via xarxes socials, la benemèrita ha explicat que la problemàtica rau en uns missatges de Whatsapp, que tenen la intenció d'enganyar a tot aquell que els rep per obtenir les seves dades personals.

La persona seleccionada, segons ha relatat el cos policial espanyol, rep un missatge d'un assessor fiscal —que resulta ser un estafador— i proposa tramitar la Declaració de la Renda al client estafat.

Al fil de l'engany, l'estafador fa servir l'excusa esmentada per demanar un extens recull de dades personals al client. En aquest context, aquests sol·liciten el NIF de la persona i l'import de la casella 490 de l'IRPF. Dades que permeten a l'estafador suplantar la identitat d'aquesta persona.

 

Altres estafes a tenir en compte

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional, però, no es queden aquí i alerten sobre un ampli ventall d'altres estafes que podria patir el consumidor. En aquest cas, tots aquests enganys arriben a la persona via Whatsapp, a través de persones o ofertes que semblen ser de confiança. El cas d'uns cupons que circulaven amb amplis descomptes d'Ikea, de fet, n'és un claríssim exemple.

L'estafa esmentada consistia en l'enviament d'un missatge que adjuntava un enllaç. En aquest, s'hi deia que el cosnumidor rebria grans descomptes de fins a 500 euros en mobles de la firma sueca, Ikea. Una vegada s'accedia a l'enllaç, però, es demanaven dades personals i els cupons, evidentement, no existien.

Una estafa similar han viscut empreses com Decathlon o Zara. Aquestes estafes pretenen mostrar publicitat o, en el pitjor dels casos, arriben a copiar les dades de les persones. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on