Trens Dignes Ebre diu que és «urgent» fixar les seves necessitats ferroviàries abans de l'arrencada de la doble via

La plataforma insisteix que cal reforçar l'estació de l'Aldea amb connexions amb autobusos i critica que la Taula de Mobilitat sigui només un «tap» a poder avançar

Les portaveus de la plataforma han presentat la convocatòria.
Les portaveus de la plataforma han presentat la convocatòria. | delCamp.cat

La plataforma Trens Dignes recorda als representants polítics de les Terres de l'Ebre que comença a ser «urgent» que acordin i defensin quina és la planificació ferroviària, les parades i les freqüències i els destins de l'R16, que necessita el territori, abans que no vingui imposada des de fora quan es posi en marxa el desdoblament de via entre Vandellòs i Tarragona. La plataforma reclama que els canvis per convertir, d'una vegada per totes, l'estació central de l'Aldea en una estació intermodal amb parada per a busos integrada i amb un aparcament digne per a vehicles privats.

«Si no tenim delegat és perquè no li dona la gana a la Generalitat»

El portaveu de Trens Dignes, Josep Casadó, ha remarcat que «és molt urgent que es posin mans a l'obra» a través de la Taula de Mobilitat, un organisme que només s'ha reunit per constituir-se, «una entitat inútil que només ha posat un tap i ha impossibilitat cap tipus d'avenç». La plataforma defensa que la Taula de Mobilitat es podria posar a treballar encara que no tingui nomenat el càrrec que exerceix la figura de president, és a dir, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre. «Ja no hi és el 155 i que no hi hagi president no vol dir que no es pugui reunir la taula», han insistit. «Si no tenim delegat és perquè no li dona la gana a la Generalitat», ha afegit. 


Casadó ha apuntat que «d'aquí quatre dies», Adif marcarà les freqüències i els trens que passaran per la nova via sense haver tingut en compte cap reclamació territorial des de l'Ebre, prioritzant les peticions del Camp de Tarragona i sense descartar que un tram de via del litoral quedi anul·lada i es desmantelli. Anar de l'Ebre a PortAventura pot comportar haver d'arribar fins a Tarragona i retornar cap al sud amb un altre tren. «La desconnexió pot arribar en qualsevol moment i quan s'imposin les freqüències ja no serem a temps per canviar les coses ni reclamar res», ha insistit el portaveu de Trens Dignes. 

La plataforma segueix predisposada a col·laborar amb la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, aportant la informació de la qual disposen o per fer-hi propostes. «Que facin el favor de reunir-se i si la Taula no funciona tornem enrere i reclamem una ATM (Autoritat del Territorial de Mobilitat)», han defensat. De fet, aquests organismes, que existeixen a totes les demarcacions excepte les Terres de l'Ebre, han seguit treballant, planificant horaris i fent propostes malgrat el 155 i la paràlisis executiva del Govern, ja que estan formades per representants territorials i locals.

De fet, la Taula ebrenca ha estat qualificada pels portaveus de la plataforma de «nyap», de «tap» i «d'entitat inútil» que ha impossibilitat cap tipus d'avenç i de treball malgrat farà un any que es va constituir. «Si l'han muntat per desactivar-nos, no ha funcionat», ha apuntat el portaveu Wifredo Miró. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on