Dormir de costat o evitar el tabac i l'alcohol, alguns dels consells per deixar de roncar

El 50% dels homes de l'Estat ronquen habitualment

El 50% dels homes de l'Estat ronquen habitualment | Cedida

 

Si la teva parella ronca, segur que esteu farts de passar nits en blanc. Segons publica 'La Vanguardia', el 50% dels homes i el 25% de les dones de l'Estat ronquen més de cinc dies a la setmana. Ara bé, hi ha alguns trucs que de ben segur poden fer que no ronquis durant una bona estona o que reduiran de manera important l'impacte acústic de roncar. A continuació repassem els quatre més importants, recollits també per 'El Confidencial':

Què et cal saber

1. Dormir de costat: Si evitem dormir panxa enlaire, que provoca més roncs perquè la llengua, la barbeta i l'excés de teixit gras es relaxen i aixafen les vies respiratòries, la posició anatòmica de la via aèria serà més favorable i estarà més oberta. A més, si dormim sobre el costat esquerre afavoreix un drenatge limfàtic correcte i millora la digestió i el funcionament del pàncrees i cor.

  

2. Evitar el tabac i l'alcohol: És evident. El tabac produeix una inflamació en la via aèria superior i afavoreix el ronc. A més, acabar el sopar amb un cafè o prendre massa vi no ajuda a passar una nit en silenci. Compte amb l'alcohol i les copes de més, ja que relaxen els músculs que ens mantenen les vies respiratòries obertes.

3. Fora els quilos de més: Un dels màxims responsables dels roncs és l'obesitat. Si tenim sobrepès, normalment també tenim el coll gruixut i això estreny la via aèria superior. En canvi, en cas d'aprimar-nos podem resoldre fins al 50 % dels casos de roncs.

4. Tractaments: Canviar el llençol, utilitzar protectors bucals, tires nasals, dilatadors o productes per suavitzar les vies respiratòries t'ajudaran a mantenir els roncs a ratlla. A més, mantingues les fosses nasals obertes i intenta respirar pel nas en comptes de per la boca. En cas que no et serveixi res de tot això cal que vagis al metge.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on