Creu Roja busca 50 socorristes per aquest estiu a les platges de la Costa Daurada

Les proves es faran el darrer cap de setmana d'abril
La Creu Roja vol cobrir 50 places de socorrista aquàtic a la Costa Daurada.
La Creu Roja vol cobrir 50 places de socorrista aquàtic a la Costa Daurada. | Cedida

La Creu Roja busca una cinquantena de socorristes aquàtics per a la propera temporada d'estiu a les platges de les comarques de Tarragona. La institució ha fet pública al seu lloc web l'oferta per als candidats a aquesta feina. Per optar-hi, cal tenir el graduat de l'ESO i disposar de la titulació de socorrista aquàtic. Cal estar inscrit al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya i estar autoritzat per a l'ús de desfibril·ladors externs. A banda de presentar diversa documentació requerida, els candidats hauran de passar un procés de selecció que consistirà a una prova teòrica i a una altra de física.

Segons es detalla en l'explicació de l'oferta, els candidats finalment escollits es contractaran per obra i servei i hauran de treballar en jornada de dilluns a diumenge amb descansos rotatius. S'ocuparan de les tasques de socorrisme a diverses platges de la demarcació de Tarragona, a les quals s'incorporaran en funció de les necessitats que s'esdevinguin.

 

Les dues proves a superar

Aquells que vulguin optar, doncs, a fer de socorristes per la Creu Roja aquest estiu a la Costa Daurada, estaran convocats, de cara al proper dissabte, 27 d'abril, a superar una prova teòrica amb 30 preguntes de tipus test i dues més de desenvolupament explicatiu. L'endemà, diumenge 28 d'abril, caldrà superar una prova física on es valoraran els millors temps i que consisteix en córrer 200 metres per la sorra, nedar 400 metres al mar i córrer 100 metres més per la sorra.

 

Finalment, cada aspirant haurà de resoldre un cas pràctic. Els candidats hauran de fer front a una situació de rescat amb aletes a una víctima en estat de consciència aleatori a 50 metres de la trencant. L’aspirant ha de fer tècniques d’aproximació, contacte, remolc i extracció de la víctima. Els interessats en apuntar-se a l'oferta poden fer-ho fent clic aquí.