El cicloturisme, protagonista a Arnes

L'objectiu és fer de la comarca de la Terra Alta una destinació cicloturística de referència a Catalunya

Jornada de cicloturisme a Arnes
Jornada de cicloturisme a Arnes | Ajuntament d'Arnes

La població d'Arnes, comarca de la Terra Alta, ha acollit una jornada de cicloturisme aquest divendres 9 de juliol. Una quarantena d'empreses del sector turístic i associacions de ciclistes de les comarques del Baix Ebre, Matarranya i la Terra Alta han estat presents en aquesta iniciativa.

Una referència cicloturística, l'objectiu principal

La fita que es vol aconseguir és que la comarca de la Terra Alta i les poblacions veïnes afectades per la via verda de la Val de Zafán siguin tota una referència cicloturística a Catalunya.
 
La jornada tenia per nom 'El cicloturisme com a eina de promoció dels productes locals d'un territori' i ha estat organitzada pel Consorci d'Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta (CIS), i ha estat impartida per personal tècnic de Bikefriendly Consulting. Aquesta última és una empresa que s'encarrega d'estudiar i realitzar projectes territorials i promocionar productes cicloturístics i cicloesportius dins dels àmbits privat i públic. El president comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha estat l'encarregat de la inauguració. 

 

Contracte en pràctiques

D'altra banda, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l'Ajuntament d'Arnes una subvenció d'11.000 euros per a la realització d'un contracte de treball en pràctiques per a les persones que es beneficiïn del sistema nacional de Garantia Juvenil. El contracte té una durada de sis mesos a jornada completa. 

Unes tisores van ser notícia a Arnes

El municipi d'Arnes també va ser notícia a l'octubre quan hi va aparèixer la pintada d'unes tisores a la carretera T-333. La simbologia d'aquesta pintura era 'tallar' la unió entre Catalunya i Aragó o en altres paraules, entre Catalunya i Espanya
 
Arnes està a la comarca de la Terra Alta, però és un poble limítrof amb la comarca aragonesa del Matarranya. Així, les tisores 'tallaven' la carretera que va d'Arnes a Vallderoures, a deu quilòmetres del municipi de la Franja aproximadament. 

Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on