Ferré i Figueras, els candidats al rectorat de la URV, ja han votat

Alumnes i treballadors acudiran durant tota la jornada d'avui a votar en unes eleccions que serviran per escollir el nou govern que tindrà la Universitat

Josep Anton Ferré, votant a Sescelades.
Josep Anton Ferré, votant a Sescelades. | Caralp Mariné

Jornada electoral a la Universitat Rovira i Virgili. Alumnes, professorat i personal administratiu i de serveis estan cridats a les urnes per escollir l'equip de govern, i per tant el rector, que ha de liderar la Universitat els pròxims quatre anys. A les deu del matí han obert les portes els primers espais de votació i romandran en actiu fins les cinc de la tarda

María José Figueras ha votat a Reus.
María José Figueras ha votat a Reus. | Jordi Olària.

 

Els dos candidats a rector, Josep Anton Ferré i Maria José Figueras, han estat dels primers ha acudir a les urnes aquest matí. Han votat, cadascú a la Facultat on li toca. Josep Anton Ferrré ho ha fet al CRAI del Campus Sescelades, a Tarragona, i Figueras a la Facultat de Medicina, a Reus. 

Ferré, al Campus Sescelades

Josep Antón Ferré ha arribat al CRAI de la Facultat de Sescelades a les 10 i dos minuts del matí. En aquella hora, ja hi havia estudiants esperant per poder votar. De fet, l'actual rector de la URV, ha votat acompanyat d'un grapat d'estudiants i personal, que papereta en mà feia una bona estona que esperaven. 

Ferré ha valorat de forma molt positiva el moviment que hi havia a aquesta hora al CRAI de la facultat. «Aquí a Sescelades feia goig de veure que a l'hora d'obrir hi havia molta gent que tenia previst anar votar. I això vol dir que hi havia interès, i confio que es mantingui la resta del dia fins a les cinc de la tarda».

Ferré considera aquesta campanya viscuda una «campanya normal». I explica que han passat per tots els centres i han parlat amb tothom, per explicar la situació de la Universitat i el que els agradaria fer. 

Figueras, a la Facultat de Medicina 

María José Figueras ha estat de les primeres persones a votar a la facultat de Medicina de Reus. Ho ha fet quan passaven uns minuts de les deu del matí amb l'esperança que hi hagi una alta participació. «Guanyi qui guanyi, hem guanyat tots» ha mantingut, i ha agraït el suport rebut per part del professorat i el personal no docent, un sector de qui diu voler estimular la participació en el govern de la URV.

«La gent ha entrat en un estadi en el qual no participava gaire activament perquè pensava que tot està decidit, i això és el que vull reanimar jo», explica Figueras, que afegeix que «crec que falta una altra forma diferent de governança, falta estimular més participació».

Pel que fa al programa de govern pròpiament dit, aplaudeix la producció científica i la qualitat docent de la universitat, però manté que vol influir per recuperar indicadors en menys bona salut, com el nombre d'estudiants, o «millorar els nivells de qualitat docent i investigadora».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on